Ryanair schimbă politica bagajelor. Iată noile reguli!

Ryanair schimbă politica bagajelor. Iată noile reguli!


0

Ryanair schimbă politica bagajelor, astfel că a luat decizia de a nu mai permite accesul în avion cu două bagaje de mână pentru pasagerii care nu au prioritate de îmbarcare.

Tocmai din acest motiv, al doilea bagaj de mână va fi trimis gratuit la cală începând din 1 noiembrie din cauza întârzierilor prea mari la îmbarcare şi zboruri.

Ryanair va introduce următoarele modificări la politică pentru bagaje pentru toate zborurile pentru a încuraja cât mai mulţi clienţi să-şi înregistreze unele bagaje, dar şi pentru a reduce volumul bagajelor transportate la bord.

Schimbările sunt valabile şi pentru pasagerii care au cumpărat deja bilete de avion cu călătorii din 1 noiembrie:

– greutatea admisă pentru bagajele înregistrate (de cala) va creşte de la 15 kg la 20 kg pentru toate bagajele
– tarifele standard pentru bagaje vor fi reduse de la 35 euro sau lire sterline la 25 euro sau lire sterline pentru acest bagaj de 20 kg
– doar pasagerii cu prioritate (incluzând Plus, Flexi Plus & Family Plus) vor putea să transporte două bagaje de mâna în aeronava
– toţi ceilalţi clienţi (fără Prioritate) vor putea să-şi transporte în cabina doar un bagaj mic de mâna, în timp ce al doilea bagaj (mai mare) va trebui trimis la cala de bagaje (gratuit) la poartă de îmbarcare.

Aceste modificări la politică de bagaje vor costa Ryanair peste 50 milioane euro pe an în tarife reduse pentru bagaje.

„Cu toate acestea, credem că oferind bagaje mai mari la tarife mai mici, vom încuraja clienţii să considere înregistrarea bagajului, ceea ce va reduce volumul ridicat al clienţilor care se prezintă cu două bagaje de mâna la porţi, fapt ce cauzează întârzieri de zbor datorită numerelor însemnate de bagaje de mâna debarcate la porţi sau în cabina. Sperăm că prin restricţia impusă clienţilor în a transporta un singur bagaj mic de mâna în cabina – bagajul de tip troller urmând a fi trimis, gratuit, la cala”, a declarat Kenny Jacobs, director de marketing la Ryanair.

Acest fapt va grăbi îmbarcarea pentru zboruri şi va elimina întârzierile cauzate de lipsa spaţiului suficient pentru acomodarea a 360 de bagaje de mâna (182 clienţi x 2 bagaje) în compartimentele pentru bagaje, pe zborurile aglomerate.

Îmbarcarea prioritară poate fi achiziţionată la 5 euro sau lire sterline în momentul rezervării sau adăugată ulterior rezervării pentru 6 euro sau lire sterline și este disponibilă cu până la o ora înainte de ora programată de plecare.

Ryanair, cea mai mare companie low-cost din Europa, operează peste 700 de rute şi zboară către 200 de destinaţii în Europa şi Africa (Maroc), cu preţuri de la câţiva euro atât pe rute interne, cât şi pe rute externe.

Facebook Comments
0

Leave a Reply