Rută alternativă spre și dinspre litoral

Rută alternativă spre și dinspre litoral


0

Astăzi, vă propunem o rută alternativă spre și dinspre litoral pentru a evita aglomerația de pe E87. Foarte mulți turiști aleg să își petreacă weekend-urile pe litoral, mai ales acum vara când, după cinci zile de stat pe un scaun plictisitor închis cel puțin 8 ore într-un birou cubic, simți nevoia pur si simplu să evadezi.

Din păcate, de cele mai multe ori pentru cei care evadează din capcanele Bucureștiului, dau de capcanele litoralului, iar aici ne referim la capcanele drumurilor de pe litoral. Cea mai cunoscută este podul de la Agigea și ieșirea de pe autostradă, din aceeași zonă. Fiind doar două benzi de șosea (sau una singură pe pod), drumul se sugrumă și nu mai face față traficului intens.

Din acest motiv, Destinații.EU, vine cu o alternativă pentru cei care vor să ajungă pe litoral în partea de sud. Unii o cunoașteți, ații poate nu. Oricum ar fi noi ne simțim obligați să o publicăm pentru că poate vă va ajuta vreodată, dacă vreți să nu rămâneți înțepeniți la Agigea ca și cum ați fi prinși în trafic la oricare semafor din București.

În momentul de față, se lucrează în două locuri foarte intens circulate în Constanța: pe podul de la Agigea și pe Drumul European E87, în Tuzla. Așa că drumul pe care îl propunem noi este „prin continent”.

Rută alternativă spre și dinspre litoral

De la București mergeți pe autostrada A1, iar cu 20 de kilometri înainte de ieșirea din Constanța, în dreptul localității Siminoc, ieșiți prin dreapta, pe drumul județean DJ 381. Veți trece prin localitațile Ciocârlia de Sus, Lanurile și Mereni (partea distractivă este că acest drum o să vi se pară un circiut de raliu). Șoseaua este foarte bună, dar sunt multe curbe la 90 de grade sau chiar mai strânse, iar pe alocuri sunt flancate de canale de irigații foarte adânci.  

Rută alternativă spre și dinspre litoral

De aici veți ajunge în localitatea Topraisar. Pentru a ajunge în Eforie Nord sau Sud și Tuzla, drumul va fi cu circa 20 de kilometri mai lung. Pentru această destinație va trebui să faceți la stânga, în Topraisar, pe drumul E675.

Pentru a ajunge în Mangalia, faceți dreapta pe E675 și mergeți 30 de kilometri până în localitatea Negru Vodă. De acolo, va fi drum aproximativ drept pe următorii 30 de kilometri până în Mangalia.  

Facebook Comments
0