Românii preferă un concediu exotic de Crăciun

Românii preferă un concediu exotic de Crăciun


42

Peste 70% dintre românii care îşi petrec vacanţa de iarnă în străinătate preferă un concediu exotic, la plajă, în detrimentul destinaţiilor de ski, reiese dintr-un sondaj realizat de Wizz Tours pe Facebook.

De asemenea, 87% dintre românii intervievaţi au răspuns că preferă să călătorească în străinătate în această iarnă, iar 84% de respondenţi au menţionat că aleg să se deplaseze cu avionul spre destinaţiile dorite. Aceleași preferințe le au și polonezii și ungurii.  

Și dacă ne referim la aceste două popoare, ele au aceleaşi preferinţe pentru staţiunile din zonele calde în loc de pârtii şi zăpadă. Pentru sezonul rece, Wizz Tours pune la dispoziţia românilor diverse destinaţii exotice precum Tenerife, Cipru, Dubai , Malta sau Larnaca, ultimele trei fiind disponibile acum şi din Cluj-Napoca.

Cei mai mulţi participanţi la sondaj au menţionat, de asemenea, că vor alege o nouă destinaţie pentru vacanţă: 89% dintre polonezi caută locuri noi, interesante, în timp ce 72% dintre români vor călători într-un oraş diferit de opţiunile lor anterioare.

concediu-exotic-1

„Într-o mare măsură cred că este normal ca oamenii să aleagă vacanţele în străinătate, pentru că la Wizz Tours avem atât de multe opţiuni la preţuri accesibile. Avionul a înlesnit considerabil călătoriile spre orice oraş de interes de pe continent şi nu numai. De asemenea, am descoperit că 56% dintre români şi-au rezervat zborul şi cazarea la pachet, ceea ce înseamnă că Wizz Tours li se potriveşte perfect”, a declarat Istvan Csanalosi, CEO Wizz Tours.

Românii călătoresc în cuplu

Românii şi polonezii au ales să călătorească în cuplu. 40% de procente din respondenţii din ţara noastră, respectiv 46% dintre cei din Polonia spun că preferă să meargă în vacanţe însoţiţi de o persoană. În acelaşi timp, ungurii se bucură de compania prietenilor, 70% dintre ei au spus că vor călători alături de 2 sau 3 persoane. Când vine vorba de familiile cu copii, românii preferă ca cei mici să îi însoţească în vacanţe. Şi polonezii au aceeaşi opţiune referitoare la copii, dar mai mult de jumătate dintre participanţii la sondaj din Ungaria, care au copii, declară că vor merge în vacanţă fără ei.

Sondajul s-a desfăşurat în luna decembrie a acestui an, 2.045 de români cu vârsta peste 18 ani răspunzând la întrebările Wizz Tours.

 

Facebook Comments
42

Leave a Reply