România turistică. Iată cum ne văd britanicii!

România turistică. Iată cum ne văd britanicii!


„În condiţiile în care economiştii prognozează că îngrijorările legate de Brexit şi de Orientul Mijlociu vor duce la reorientarea atenţiei investitorilor spre fostele ţări comuniste, românii încearcă să schimbe imaginea unei ţări sărace, cunoscută cel mai bine pentru Dracula, într-o destinaţie cu plaje neatinse, culturi de viţă de vie, spa-uri şi staţiuni montane”, potrivit Agerpres.  

Ivan Patzaichin, de patru ori medaliat olimpic, şi partenerul său Teodor Floru, sunt două exemple de români care încearcă să aducă investitori la noi. Cei doi au un proiect de eco-turism din Delta Dunării  și angajează pescarii din localităţile izolate pentru a le arăta turiştilor modurile tradiţionale de pescuit şi gătit.

Fostul nostru campion olimpic vrea să utilizeze fonduri structurale pentru a pune la punct şi a finanţa o reţea care până acum numără aproximativ 120 de oameni. În acest fel, Patzaichin speră că va aduce fonduri în una din cele mai sărace regiuni ale României şi le va arăta localnicilor din Deltă cum să supravieţuiască într-o lume modernă prin care călătoresc turişti bogaţi.

“Vrem să le arătăm locuitorilor că există şi alte modalităţi prin care poţi să îţi asiguri traiul. Vrem să se unească şi să pună la punct mici comunităţi care să lucreze împreună, să înfiinţeze pensiuni şi să le arate oaspeţilor modul tradiţional de viaţă”, a spus Ivan Patzaichin, citat de Agerpres.

România turistică

Şansele României de a schimba zeci de ani în care industria turistică a fost neglijată nu au fost niciodată mai bune. Numărul turiştilor străini şi al expatriaţilor care trăiesc şi muncesc în România a crescut constant după ce ţara a luat măsuri pentru a combate corupţia iar sistemul politic s-a stabilizat.

Guvernul de la Bucureşti a decis să cheltuie şi el aproximativ trei milioane de euro pentru promovarea turismului în acest an, a precizat secretarul de stat pentru mediul de afaceri şi IMM-uri Claudiu Vrînceanu. Acesta a adăugat că anul trecut România a înregistrat aproximativ 120 de noi investiţii în turism, pe fondul creşterii numărului de turişti şi a sumelor cheltuite, în medie, de o persoană. 

Facebook Comments