România, batjocurită într-un clip de promovare plătit de ministerul Turismului

România, batjocurită într-un clip de promovare plătit de ministerul Turismului


0

România este batjocurită într-un clip de promovare plătit chiar de ministerul Turismului. Oficialii  români se laudă că acest clip este menit să promoveze țara noastră, dar este atât de prost făcut încât aduce un mare deserviciu României.

Mai mult, clipul care, în ochii ministerului Turismului promovează România, nu face decât să promoveze un cuplu de tineri care „se plimbă” și vizitează România, făcându-și selfieuri în orașele mari ale țării.

Specialiștii care au văzut acest clip spun că o prostie mai mare decât aceasta nu se putea realiza pentru că, deși avem la îndemână peisaje absolut fabuloase cu care România se poate mândri, peisaje care ar putea fi filmate din dronă pentru spectaculozitate, ele nu au fost folosite deloc.

În schimb, avem de a face cu un montaj atât de prost încât din primele clipe ale videoclipului nu fac decât să te amețească la propriu pentru că are o succesiune de imagini care pur și simplu creează o stare de disconfort.

Promovarea turismului cultural și de city break

Ministerul Turismului spune că acest clip este făcut pentru a promova turismul cultural și de city break, în schimb cei care au făcut clipul au omis să pună în clip imagini din două dintre cele mai importante orașe, care chiar sunt destinații de city break: Cluj și Brașov, trei dacă includem și Oradea, care este pe val.

Mai mult, dacă ne referim la turismul cultural, aceiași „maeștri” ai promovării nu pun nici o biserică din Bucovina, nici pe cele de lemn din Maramureș, nu promoveaza Peleș, Bran și alte astfel de edificii culturale pentru care România chiar este cunoscută.

Ministrul Turismului nu știe ce-i ala turism

Întreg clipul este făcut cu efort minim și monetizare maximă pentru apropiații celor care au plătit. Dar de ce ne-ar mira ceva de genul asta când ministrul Turismului, Bogdan Trif, a lucrat la Garda de Mediu din Sibiu. Și ca un bonus, colegii jurnaliști din Sibiu îmi spuneau că pe vremea când lucra acolo i se spunea „Domul Plic”. Nu știm de ce, dar putem presupune, ca niște oameni răutăcioși ce suntem.

Dar iată ce spune ministrul despre clip în postarea de pe Facebook. „Ministerul Turismului lansează astăzi clipul pentru promovarea turismului cultural și de city break <Clipul va contribui la creșterea notorietății României ca destinație turistică competitivă în privința turismului cultural. Acesta va fi prezentat în cadrul evenimentelor internaționale, precum și prin intermediul unor campanii publicitare și de marketing care vor duce la conturarea României ca destinație pentru pasionații de turism cultural și pentru turiștii care preferă experiențele de tip city-break>”, Bogdan Trif, Ministrul Turismului

Ar fi atat de multe lucruri negative de spus despre prostia asta de clip dar preferam să ne oprim aici. Așa că dacă aveți chef să vă amuzați, intrați pe pagina de Facebook a Ministerului Turismului unde puteti rade in hohote de comentariile lasate de români. 

Facebook Comments
0

2 Comments

Leave a Reply