Reciful Delfinilor, locul în care înoți cu frumoasele mamifere

Reciful Delfinilor, locul în care înoți cu frumoasele mamifere


0

Dacă voiați să plecați în ianuarie să vă bucurați de soarele cald al verii și nu știți unde, Reciful Delfinilor din Eilat e la doar 3 ore distanță de România. 

Plaja de la Reciful Delfinilor este plină de pietre la intrare, asta pentru a te face să muncești puțin pentru a te bucura de toate frumusețile pe care le ascunde sub apă. În schimb, nisipul este moale și auriu picioarele afundându-se în el la fiecare pas.

Biletele de avion sunt foarte ieftine, pornind de la 26 de euro pe cursă. AICI puteți găsi mai multe OFERTE! 

REZERVĂ BILETE DE AVION

Dacă vreți cazare ieftină în EILAT, găsiți aici mai multe OFERTE!

REZERVA CAZARE

Cei de la Wizz Air vând și bilete de avion ieftine, dar prin Wizz Air au și oferte de cazare, pachete la prețuri avantajoase!

 

Plaja Reciful Delfinilor

După ce treci de cei câțiva metri de mal pietruit, care îți face un masaj forțat și nedorit în tălpi simți sub picioare nisipul fin al Israelului. Tremuri puțin și apoi îți faci curaj să intri cu totul în apă, masca și tubul de snorkeling sunt deja puse, iar în momentul în care te întinzi pe luciul apei și bagi capul sub apă, o nouă lume fascinantă se lasă descoperită. Bancuri mici de pești  multicolori care înoată în jurul tău și alge ce se lasă legănate în bătaia lină a curenților maritimi. Dar toate acestea parcă pălesc în fața frumuseții delfinilor care vin lângă tine să înotați împreună printre coralii mării.

Reciful Delfinilor din Eilat pare o mică stațiune în care îți poți petrece o zi liniștită pe plajă sorbind o bere rece israeliană sau un cocteil cu fructe exotice. Iar în cazul în care vi se face foame veți vedea în jurul vostru câțiva baieți bine bronzați care roiesc pentru a servi lumea. De la ei puteți comanda un humus tradițional care se servește cu pita.

Scufundări și snorkeling cu delfinii

Plaja recifului este împărțită în două. Într-o parte se află cei patru delfini jucăuși, iar în cealalată parte puteți înota liniștiți, doar voi și valurile pentru că israelienii au făcut din această bucată un fel de piscină naturală de care să vă puteți bucura în voie, potrivit LIBERTAEA. 

Pentru a face snorkeling sau pentru a te scufunda cu delfinii va trebui să treci printr-un scurt traning alături de instructorii de acolo. Prima regulă, și cea mai importantă: Nu ai voie să atingi delfinii! Chiar dacă vin aproape de tine, vin doar pentru că sunt curioși și au chef de joacă. Cu toatre acestea, numai instructorii au voie să-i atingă, pentru că nu vor ca aceștia să se familiarizeze cu străinii.

Apoi, urmează regulile legate de înot. Ești învățat semnele pe care trebuie să le faci sub apă în cazul în care ai nevoie de ajutor sau vrei să comunici și, de asemenea, ești învțat să înoți alături de partener. Ți se alege și o mască potrivită pentru mărimea capului tău astfel încât să nu îți intre apă în ochi când înoți sau în nas. Îți iei costumul de snorkeling pe tine pe care ei ți-l dau de acolo și apoi pleci spre plajă pentru a te bucura de o sesiune de snorkeling.

Imediat ce ai intrat în apă, vei vedea cum curioșii delfini vin imediat să cerceteze și chiar te ating cu ciocul pentru a-ți da de înțeles că au chef de joacă. Îți pui labele în picioare și urmezi instrucțiunile instructorului.

Relaxare sub valuri

Vei înota 10-20 de metri adâncime, dar apa este atât de limpede încât îi vezi tot timpul fundul. Acolo descoperi coralii care cresc în mod natural și au devenit și adăposte pentru multe specii de peștișori. Vei vedea și delfinii cum vin și grațios înoată în jurul tău, iar din când în când îți mai arunci câte un ochi la instructor care fie îți face semn să te uiți într-un anumit loc, fie te atenționează să înoți ma i repede. În tot acest timp te ții de mână cu celalalt partener. Pare greu, dar secretul este să înoți doar cu ajutorul labelor din picioare. Cealaltă mână nu o folosești decât dacă vrei să înoți mai repede, în rest o poți ține pe piept.

Alături de tine, partenerul tău și instructor va fi și un fotograf care te filmează și pozează pentru o sumă de 160 de shekeli, asta doar dacă dorești. Sunt instantanee care merită, dacă vrei să te lauzi celor de acasă că ai înotat cu delfinii.

Pentru a intra în Reciful Delfinilor va trebui să plătești o taxă de 67 de shekeli, dacă ești adult și 46 de shekeli dacă ești cpoil între 3 și 15 ani. Plaja este deschisă în fiecare zi între 9 și 17.00 și pe lângă delfini vei avea ocazia să te împrietenești cu o trupă de mieunătoare grase care stau și cerșesc mâncare de la turiști, dar și cu câțiva lătrăi care aleagră corbii de pe plajă.

Bilete de avion și cazare în Eilat la Reciful Delfinilor

Biletele de avion sunt foarte ieftine, pornind de la 26 de euro pe cursă. AICI puteți găsi mai multe OFERTE! 

Dacă vreți cazare ieftină în EILAT, găsiți aici mai multe OFERTE!

 

Facebook Comments
0

Leave a Reply