Proteste la Paris și Bruxelles. Muzee și Turnul Eiffel, închise

Proteste la Paris și Bruxelles. Muzee și Turnul Eiffel, închise


0

Mai multe proteste la Paris și Bruxelles ar putea să vă strice vacanța, dacă sunteți zilele acestea pe acolo. Câteva muzee din Paris și Turnul Eiffel sunt închise din cauza protestelor care au loc zilele acestea în capitala Franței, a avertizat Ministerul Afacerilor Externe. 

Români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Republica Franceză trebuie să știe că pentru sâmbătă sunt anunţate acţiuni de protest, fapt pentru care autorităţile locale pariziene au decis închiderea unor săli de spectacole şi muzee, inclusiv Turnul Eiffel, ca măsură preventivă. 

Se recomandă cetăţenilor români evitarea pe cât posibil a zonelor centrale ale Parisului în intervalul pentru care s-au anunţat proteste de stradă, să manifeste atenţie sporită în planificarea călătoriilor, fiind posibile blocaje ale drumurilor, ale barierelor cu plată de pe autostrăzi, ale staţiilor de carburant, ale suprafeţelor comerciale, precum şi ale altor elemente de infrastructură. 

Se recomandă a se monitoriza evoluţia mişcărilor de protest în mass-media franceză, chiar şi în social media, pentru a se preîntâmpina disfuncţionalităţi în activităţile preconizate pentru perioada următoare. 

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Paris, +33147052966 şi +33147052755, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de operatorii Call Center în regim de permanenţă. 

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă au la dispoziţie şi telefonul de permanenţă al misiunii diplomatice a României în Republica Franceză: +33680713729. 

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet http://paris.mae.ro, www.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care se deplasează în străinătate au la dispoziţie aplicaţia “Călătoreşte în siguranţă” (www.mae.ro/app_cs), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie. 

Proteste și la Bruxelles

Ministerul Afacerilor Externe mai atrage atenția și românilor care vor să meargă în Belgia că pe 8 decembrie va avea loc la Bruxelles o manifestaţie care va determina perturbări ale circulaţiei rutiere şi ar putea duce la închiderea unor artere şi tuneluri rutiere, în funcţie de evoluţia protestelor. 

Poliţia Bruxelles anunţă că circulaţia va fi perturbată în special în zona centrală a capitalei şi în Cartierul european, dar pot să apară blocaje ale unor căi rutiere şi în sudul Belgiei, în zona de frontieră cu Republica Franceză. 

De asemenea, precizează MAE, noi manifestanţii sunt anunţate pe 10 decembrie. 

Se recomandă utilizarea transportului în comun, consultarea site-urilor www.polbru.be www.stib-mivb.be şi contul de Twitter al Poliţiei Bruxelles. 

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Bruxelles: +32(0)23475338, +32(0)23450040 şi +32(0)23441658, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă. Românii care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă au la dispoziţie şi telefonul de permanenţă al misiunii României la Bruxelles: +32(0)23440854. 

Facebook Comments
0

Leave a Reply