Primul tren de lux al României, Transcarpatic: Rute și prețuri

Primul tren de lux al României, Transcarpatic: Rute și prețuri


42

Pentru că zilele trecute am lăsat pe din afară legate de Transcarpatic, primul tren de lux din Romania, am zis să completez informațiile cu rutele recente și prețuri pentru acestea.

Astfel că, trenul Transcarpatic profită de sezonul estival și a intrat și pe ruta București – Constanța. De acum 10 zile de când a intrat pe ruta spre litoral, Transcarpatic pleacă din București la orele 11.00 și ajunge la malul mării peste  2 ore și 32 de minute.

Face tot cât face și un tren CFR care oprește în stațiile Ciulnița, Fetești, Cernavodă și Medgidia. Din Constanța acesta se întoarce la 19.20 și ajunge în Gara de Nord la orele 21.38. 

Vagoanele trenului Transcarpatic au dotări ultra-moderne precum internet, toatele cu dușuri, sisteme audio-video, dar și sistem de servire cu băuturi și gustări.  

Prețuri bilete la Transcarpatic

De la București până la Constanța prețul biletului este de 45,6 lei – bilet întreg, 22,8 lei – reducere elevi, 24,6 lei – reducere copii. Ca și la CFR, biletele pot fi achiziționate prin mai multe modalități, fie online de pe site-ul companiei, fie de la ghișeul lor din Gara de Nord, aflat în apropierea biroului de informații. 

Prin comparație, prețul unui bilet cu loc la CFR este de 60 de lei, dar condițiile de călătorie nu se compară. Și legat de acestea, Transcarpatic nu are decît clasa a doua, dar chiar și așa este mult peste un tren CFR la clasa I, la capitolul confort și preț. Prețul la clasa I la CFR este de 90 de lei. 

Transcarpatic pe București-Brașov

Spre această destinație se ajunge tot cam în două ore și jumătate, iar prețul biletului este mai puțin de 45 de lei și cam la jumătate pentru celelalte categorii de călători. Din păcate, ca și la CFR, studenții au parte de gratuitate. 

 

Și pentru în România, călătoria cu trenul poate deveni o adevărată corvoadă mai ales dacă vorbim de rutele lungi, până la  puteși merge la cușetă cu numai 142 de lei. Dar de preferat dacă aveți de ajuns pe rute de genul asta să luați din timp bilete la avion. sunt mai ieftine și ajungeți mult mai repede. 


Trenul are mai multe genuri de cușetă, așa că la clasa I prețul este de 206 lei, iar dacă vreți să stați singur în cameră mai adăugați 60 de lei. Un loc pe scaun, costă aici 100 de lei. Dar chiar și așa pare mult având în vedere că durata călătoriei este de minim 10 ore. 

 

Facebook Comments
42

Leave a Reply

Close