Pregătirea mașinii pentru vacanță. Ghidul șoferului

Pregătirea mașinii pentru vacanță. Ghidul șoferului


0
20

În plină perioadă de vacanță, specialiștii Toyota România vin în întâmpinarea șoferilor care se pregătesc să plece la drum cu câteva recomandări tehnice, pentru a preveni eventuale dificultăți care pot să dea peste cap un concediu relaxat.

Sfaturile sunt cu atât mai utile în contextul în care plecările vizitatorilor români în străinătate în cele trei luni de vară, înregistrate la punctele de frontieră, cresc cu aproximativ 32% comparativ cu media anuală. În plus, dauna materială RCA a crescut, în medie, cu 14%, în primele trei luni ale anului, potrivit celor mai recente date ale pieței.

Indiferent că vorbim de mașini convenționale sau hibrid, șoferii trebuie să ia în calcul efectuarea câtorva verificări obligatorii înainte de a se deplasa pe o distanță mai lungă, de câteva sute de kilometri.

  • Verificarea nivelului de ulei de motor;
  • Verificarea nivelului lichidului de răcire motor;
  • Verificarea sistemului hibrid;
  • Verificarea luminilor exterioare;
  • Verificarea ștergătoarelor/stropitoarelor de parbriz/lunetei, inclusiv nivelul de lichid de spălare a parbrizului;
  • Verificarea sistemului de climatizare.

„Șoferii care doresc o verificare mai amănunțită se pot adresa oricărui dealer autorizat în vederea efectuării în mod gratuit a unui raport de inspecție vizuală. În cazul modelelor hibride, în special a celor care nu mai sunt în garanție, dar nu mai vechi de 10 ani, clientul poate opta cu ocazia reviziilor pentru un test al sistemului hibrid. Dacă acest test confirmă funcționarea în parametri a sistemului hibrid, clientul va beneficia de garanția bateriei hibride pentru încă 1 an sau 15.000 km.”, a declarat Radu Aflorii, director Servicii post-vânzări în cadrul Toyota România, parte a grupului britanic Inchcape.

Segmentul autoturismelor electrice și hibride a câștigat tot mai mult teren în 2019 și a ajuns la o cotă de piață de 3,4% la nivelor primelor 5 luni ale anului, arată datele Asociației Producătorilor și Importatorilor de Autoturisme din România. Din cele peste 67.000 de autoturisme vândute la nivelul întregii piețe auto în intervalul ianuarie – mai 2019, aproape 48.000 au avut motoare pe benzină, aproximativ 17.000 au fost diesel, iar 2.285 de unități au fost din categoria autoturismelor electrice și hibride. În același interval, au fost comercializate 1.611 mașini hibrid marca Toyota, cu 73% mai multe față de aceeași perioadă a anului precedent. Toyota este, de altfel, lider de piață pe segmentul autoturismelor eco, cu o cotă de 70%.

Propulsia hibridă este coloana vertebrală a programelor Toyota de propulsie, care va ajuta compania să reducă emisiile de carbon ale vehiculelor până în anul 2050 cu până la 90%, în comparație cu anul 2010. 

Pentru aceasta va fi promovată dezvoltarea vehiculelor de generație următoare cu emisii CO2 scăzute sau zero, hibride, hibride plug-in, vehicule electrice și cu hidrogen. Totodată, modelele Toyota cu motor convențional vor deveni mai eficiente din punct de vedere al consumului de combustibil. 

 

 

 

Facebook Comments
0
20

Leave a Reply