Ponturi pentru o vacanță cât mai reușită în Albania, alături de Corali Holidays

Ponturi pentru o vacanță cât mai reușită în Albania, alături de Corali Holidays


0

Pentru că ne pregătim de prima noastră plecare spre Albania, l-am ruga pe organizatorul excursie, Luca Dumitru, proprietarul Corali Holidays, să ne de-a câteva ponturi legate de această țară.

Vom merge în Durres, așa că pe traseu avem ocazia să vedem și lacul Ohrid, cel mai bătrân lac de pe continent, iar la întoarcere chiar și o mică escapadă în Skopje. 

Potrivit lui Luca Dumitru, moneda naţională albaneză este Lekk-ul (în traducere… leu), iar cursul s-a stabilizat în ultima vreme în jurul a 130 lekke/euro, după ce ani buni a fost una din cele mai volatile monede din Europa, alături de leul mioritic.

„În general plăţile locale se fac în lekke. Există multe case de schimb atât în oraşe cât şi în staţiuni, însă majoritatea magazinelor mici şi mijlocii şi a restaurantelor acceptă euro, oferind cu ocazia această şi schimb valutar (dau restul în lekke), la curs foarte apropiat de cel oficial. Albania e o ţară de cash, sunt puţine locuri unde de poate folosi cardul”, a declarat pentru destinatii.EU, propritarul Corali Holidays.

Pentru drum, trebuie în primul rând răbdare şi înţelegere. „Avem 5 controale de frontieră de trecut, la majoritatea acestora se vor scana documentele (sau, mai rău, se introduc manual datele personale); ne aşteaptă şi multe porţiuni de drum lente. Cum însă o bună bucată din drum îl vom parcurge noaptea, timpul va trece mai repede”, amai spus Luca Dumitru.

Vacanță în Albania

Nu uitaţi actele de identitate (CI sau paşaport), valabile, nedeteriorate şi în original – nu copii xerox, nu carnete de alegător, nu certificat de naştere, nu actele soacrei sau cuscrului – cum, din păcate, găsim frecvent în grupurile noastre de turişti.

„Imediat ce vom trece ultima frontieră, în Albania, ne aşteaptă un peisaj care ne va tăia răsuflarea, presărat cu celebrele cazemate ale lui Enver Hodxa – vă voi spune mai multe despre ele în autocar”, afirmă Dumitru.

Apoi, altă curiozitate: pleiadă de spălătorii auto de ocazie – “LAVAZ” – care împânzesc toate drumurile. Şi multe altele, pe care va las să le descoperiţi. A nu se rata celebrul coniac albanez Skenderbeu – delicatesă părinţilor noştri din anii ’70 – ’80.

Dar pe parcursul săptămânii viitoare vă vom oferi cât mai multe informații despre excursiile noastre în Albania.

Facebook Comments
0

Leave a Reply