Plimbările cu Mocănița, pline de surprize, în această iarnă

Plimbările cu Mocănița, pline de surprize, în această iarnă


33

Turiştii care vor petrece Crăciunul şi Anul Nou în Maramureş vor putea să se timp de o zi cu trenul Mocăniţa pe Valea Vaserului (munţii Maramureşului), a declarat, vineri, unul dintre directorii Căii Ferate Forestiere (CFF), care administrează celebrul tren cu aburi, Daniel Andreica. 

„O călătorie cu trenul Mocăniţa în preajma sărbătorilor de iarnă este pentru orice turist o experienţă inedită. Pentru turiştii români şi străini pregătim un program special, un program care să mulţumească pe toată lumea”, a spus Daniel Andreica, citat de Agerpres.

Turiştii vor avea la dispoziţie vagoane încălzite, o gustare, cafea şi, fireşte, o ţuică, gogoşi, dar şi alte bunătăţi din bucătăria locală. Ideal ar fi să avem parte de zile frumoase pe toată durata călătoriilor programate, dar şi de turişti dornici să ajungă pe Valea Vaserului, loc în care deja iarna a venit de câteva zile. 

Potrivit administratorului, turiştii care optează pentru a petrece sărbătorile de iarnă în Maramureş petrec cel puţin o zi pe Valea Vaserului. 

“Turiştii, majoritatea din sudul ţării sau Dobrogea, îşi alocă o zi pentru o călătorie cu Mocăniţa (…), dar şi turiştii din Transilvania preferă o zi pentru o călătorie cu trenul. Această categorie de turişti petrece cel puţin patru-cinci zile într-una dintre pensiunile din judeţ şi caută în mod special o asemenea variantă de vacanţă”, a mai afirmat Andreica.

Pensiunile recomandă şi chiar rezervă locuri celor care aleg o asemenea ieşire în natură pe lângă alte posibilităţi de vacanţă.

„Distanţa dintre locul de îmbarcare, gara din Vişeu de Sus, şi pensiuni e destul de scurtă, însă nu se pune niciodată problema ajungerii la gară, pentru că turiştii deţin autoturisme şi se pot deplasa uşor, doar că trebuie să aibă în vedere orarul de plecare al trenului”, a precizat Daniel Andreica. 

Preţul unui pachet all inclusiv pentru o persoană care intenţionează să facă o călătorie cu trenul Mocăniţa este de 109 lei iar pentru copii, studenţi şi pensionari se acordă reduceri substanţiale. 

Trenul Mocăniţa va circula din gara Vişeu de Sus până în staţia Paltin (munţii Maramureşului) în zilele de 23, 26, 27, 28, 29, 30 şi 31 decembrie, dar şi în zilele de 2, 3, 4, 5, 6 şi 7 ianuarie 2018

Facebook Comments
33

Leave a Reply