Pleci la mare? Până la 1 iunie, mâncarea de hotel este un lux inexistent

Pleci la mare? Până la 1 iunie, mâncarea de hotel este un lux inexistent


47

Turiștii care iau cu asalt Litoralul zilele acestea ar putea constata că hotelul la care s-au cazat nu oferă servicii de masă. Ori că au plătit pentru o cameră ”chioară”, patru pereți cu un pat în mijloc, adică ioc confort.

Asta pentru că unele hoteluri nu au o ofertă potrivită începutului de sezon. Asta pentru că mare diferență de preț nu este între cortul la Vama Veche și cameră la hotel în Mamaia. Dacă pentru amplasarea unui cost într-un campus prețul pornește de la 15-25 de lei, în Vamă, la Mamaia cazarea pornește de la 60 de lei.

Pentru cei care v-ați rezervat cazare aici aveți grijă că unele hoteluri nu au restaurante proprii așa că micul dejun care este prezentat în unele oferte, nu prea există.

Acestea fiind spuse aveți șanse să aflați că veți plăti 60-70 de lei în Mamaia pe noapte de persoană în cameră dublă, dar doar pentru un pat și o priveliște la un mobilier vechi care lua naștere imediat după Revoluție.

„Majoritatea hotelurilor de pe Litoral deschise de 1 mai oferă micul dejun şi servicii de masă şi sunt deschise, de asemenea, ceva mai multe restaurante şi localuri decât anii precedenţi. Doar câteva hoteluri care nu deţin restaurant propriu constituie excepţia. Şi în acest caz vor există servicii de masă după 1 iunie, însă unii proprietari de restaurante au considerat că nu este rentabil să deschidă localul doar pentru perioada mini-vacanţei de 1 Mai”, a declarat pentru Libertatea, Traian Bădulescu, consultant în turism.

Cele mai pregătite staţiuni sunt, pentru minivacanţa de 1 Mai, Mamaia şi Vama Veche, unde gradul de ocupare la hotelurile deschise este de circa 90%. De asemenea, plajele din Mamaia sunt curate şi întreţinute.

„Turiştii au făcut rezervările ori din timp, încă din februarie-martie, ori pe ultima sută de metri. Dacă de Paşte predomină familiile, de 1 Mai, majoritatea celor care aleg litoralul românesc sunt tineri. La ora actuală, pe litoral sunt așteptați peste 40.000 de turişti”, a declarat Bădulescu.

Masa, doar pentru fomiști

„Pentru hotelurile sub 3 stele nu este necesar să se ofere mic dejun, pentru că ele se adresează în principal elevilor din anii terminali și studenților, care petrec până la 4-5 dimineața și nu se trezesc la micul dejun. Problema este că dacă restaurantele nu sunt deschise, acești turiști au dificultăți deoarece nu pot manca brunch, prânz sau cină. În acest caz, trebuie sa se îndrepte spre hotelurile de 3 și 4 stele, care au tarife mai puțin permisive pentru ei. Oricum, agențiile de turism au nevoie și de ajutorul proprietarilor de servicii conexe pentru ca turistul sa se simtă bine in mini-vacanța de 1 Mai, chiar dacă​ are cele mai bune condiții de cazare”, a declarat Dan Anghelescu, director general La Piovra Turista.

Daca de Paște, majoritatea clienților doresc toate serviciile și pensiune completă, de 1 Mai, turiștii sunt în general tineri și petrec până spre dimineață. Ei nu au nevoie decât de cazare și doresc sa aibă cât mai multe posibilități de distracție: cluburi, restaurante și evenimente. Ceea ce Mamaia și Vama Veche oferă de 1 Mai.
„La ora actuală, circa 50% din hotelurile de pe Litoral sunt deschise, majoritatea având restaurante proprii. Litoralul românesc are, în ultimii ani, un grad de ocupare foarte mare in iulie-august iar între 1 iunie și 15 septembrie primește oricum multi turiști. Anumiți investitori nu vor să riște deschiderea locațiilor până la 1 iunie, când numărul de clienți este mare doar pe weekend. Tocmai de aceea avem nevoie și de turiști străini, care aleg extrasezonul. Deja, pe Litoral sunt turiști din Israel”, a mai spus Bădulescu.
Facebook Comments
47

Leave a Reply