Plaje Albania: Plaja Himara, paradisul regăsit al Europei într-un concediu ieftin

Plaje Albania: Plaja Himara, paradisul regăsit al Europei într-un concediu ieftin


0
20

Plaja Himara este o altă plajă albaneză de pe malul Adriaticii parcă ruptă din raiul mediteran. Orășelul Himara deși s-a dezvoltat destul de mult în ultimii ani parcă încă a rămas amorțit în timp păstrându-și farmecul de localitate micuță din Albania.

Este cu totul altceva decât Grecia, dar poate chiar acest lucru o face atât de deosebită. Albania și Grecia oferă două culturi diferite dar cu oameni la fel de primitori (mai ales că majoritatea sunt greci în Himara). Mai mult, avantajul rivierei albaneze are avantajul de a fi la jumătate de preț față de plajele grecești sau croate. 

În această regiune veți găsi mai multe plaje, ceva mai mici dar la fel de pitorești. Revenind la Himara, acest mic oraș scoate în fața valurilor mării Adriatice o linie de cafenele, restaurante și clădiri mici pline cu apartamente care se dau închiriate la prețuri modice. În schimb, frumusețea adevărată a localității se ascunde în micile oaze de verdeață care sunt grădinile localnicilor pline de legume și pomi fructiferi.  

plaje albania plaja himara paradisul regasit al europei

Așa că dacă în Turcia veți fi treziți de chemarea la rugăciune (un fenomen absolut fantastic), la greci veți fi treziți cu muzica lor veselă, la albanezi veți fi treziți de turmele de capre și tălănguțele care le atârnă la gât în timp ce un cioban le păstorește prin livezile din apropierea micului vostru hotel. 

Plaje Albania: Plaja Himara, paradisul regăsit al Europei într-un concediu ieftin

Și ca să nu vă ridicăm speranțele ținem să precizăm că nu, după părerea noastră, că nu Himara beach în sine este cea mai frumoasă din regiune, ci altele mai mici și ceva mai izolate, așa cum veți găsi pe marea rivieră a Albaniei.

Un sejur în Himara, de 7 nopți, costă cam 700-850 de lei la începutul verii, după cum puteți găsi și AICI!    

 

Prețuri Albania – prețuri la produse pentru un concediu ieftin

Pentru a vă face o idee despre ce înseamnă cumpărături în Albania e bine să știți că 1.000 lek sunt echivalentul a 35 de lei românești.

plaje albania plaja himara paradisul regasit al europei

Astfel că dacă veți dori să mâncați într-un restaurant mediu, trei feluri de mâncare, veți plăti puțin peste 2.000 de lek pentru masă de două persoane. Berea la draft, cea locală, costă în medie 120 de lek, iar o cafea 140 lek. Legumele la kilogram au prețuri cuprinse între 50 și 100 de lek (ceapa, cartofi, roșii, etc), în funcție de ce alegeți, în timp de fructele nu sunt mai scumpe de 150 de lek pe kilogram (banane, portocale, lămâi). O sticlă de vin ajunge să coste între 350 și 900 de lek, iar o bere locală la sticlă – nici 100 de lek. Pe pachetul de țigări veți da între 250 și 300 de lek. Pentru pâinea la jumătate de kilogram veți plăti între 45 și 100 de lek.Booking.com

În cazul în care vă este greu să transformați aceste prețuri în lei, poate vă ajută să știți că prețurile în Albania sunt cu 10-15% mai mici decât în România.

Pentru mai multe informații dați clic AICI!Booking.com

Facebook Comments
0
20

Leave a Reply