Plaja de râu, marea departe de mare a românilor

Plaja de râu, marea departe de mare a românilor


53

Pentru românul care nu își permite să ajungă la mare există plaja de râu, aceasta este marea departe de mare pe care unde el se poate relaxa.

Iar România nu duce lipsă de astfel de plaje, fie că vorbim de cele care sunt de-a lungul râurilor, fie că sunt cele de pe Dunăre. Aici, natura ne-a ajutat foarte mult, iar românul a fost și el la rândul lui foarte inventiv.

Una dintre cele mai frumoase oaza de liniște este cea de la Islaz, de pe Olt. Aici găsiți o nemaipomenită plajă neamenajată. Încă sălbatică, aceasta se întinde pe mai bine de un kilometru și are o lățime de câteva zeci de metri.

Din păcate, plaja este flancată de gunoaie nu pentru că nu existăp coșuri de gunoi, ci pentru că așa e românul, bun la distrus orice-i frumos. Singurul lucru pe care-l vei auzi în zona asta sunt păsările și claxoanele camioanelor care trec podul peste Olt.

Pe plaja de la Islaz, mai nimeni nu se aventurează să facă baie la mai mult de câțiva metri în apă și asta pentru că sunt curenți foarte puternici și-i trag în aval chiar și pe cei mai iscusiți înotători. De la adâncimea genunchilor simți cum curenții Oltului te iau spre Dunăre.

Plaja Mare din Călărași

Ceva mai departe, în Călărași sunt alte câteva plaje, dar cea mai liniștită din zonă este Plaja Mare. Acolo, pentru mai puțin de 20 de lei, puteți să stați liniștiți o zi întreagă pe șezlong, cu o bere rece în mână.

Este tocmai bună pentru prichindei, pentru că se află chiar într-un cot al brațului dunărean și curenții nu sunt chiar atât de puternici. În plus, adâncimea apei coboară treptat și se poate înota destul de bine.

Toate acestea plaje sunt ideale pentru cei care vor camping liniștit și viață la cort, departe de agitația mării. Pe lângă Dunăre este bine că sunt aceste păduri și poți găsi și lemn pentru a face un foc de tabără pe nisip, iar copiii se pot juca în liniște.

Plaja de râu care a fost „domesticită”

Și la Corabia s-a amenajat o plajă, iar ocalnicii își pot petrece toridele zile de vară chiar pe malul Dunării. În locul unei plaje sălbatice a apărut această oază după ce bucata de nisip a fost comcesionată și amenajată ca la mare

Șezlonguri, nisip, și pădure sunt combinația ideală pentru cei care nu au bani pentru un concediu pe Litoral. Așa reușesc cei din provincie să mai fugă de aglomerația urbană.

 

Facebook Comments
53

Leave a Reply