Pericole pentru românii care au vacanță în Grecia

Pericole pentru românii care au vacanță în Grecia


42

După ce românii au fost avertizați de pericolele care-i pasc pe românii care călătoresc în Franța și Olanda, acum a venit rândul celor care pleacă să își facă vacanța în Grecia

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care călătoresc în Republica Elenă că în urma cantităților mari de precipitații înregistrate în cursul zilei de 7 septembrie 2016, regiunile Messinia, Laconia și zona de est a Salonicului au fost puternic  afectate.

Secretariatul General pentru Protecție Civilă a declarat stare de urgență pentru zonele afectate, pentru o perioada de 6 luni (până la 7 martie 2017). În zona Skala –Laconia din Peloponez, barajul râului Evrota s-a rupt. În Peloponez, Poliția rutieră a anunțat întreruperea circulației în următoarele localități:

 1. regiunea Messinia

– pe drumul rural din zona Aghios Floros, în ambele sensuri; traficul este deviat pe vechiul DN Kalamata-Tripoli;

– pe podul Pamisou de la km 5 de pe DN Asprochoma- Pylos.

2. regiunea Laconia:

– există doar o întrerupere a traficului la kilometrul 13 din Skala – Geraki, în satul Vrontamas,  și de la km 1,6 până la 1,8 km  pe drumul Gouves-Aghios Dimitrios, satul Gouves.

3. drumul rural Epanomis-Neas Mihanionas (nordul Greciei) s-a surpat din cauza ploilor torențiale.

Prognoza meteo pentru următoarele 2 zile indică ploi abundente și furtuni, însoțite pe alocuri de grindină, în Marea Ionică, Epir, Grecia centrală și de vest, Tessalia și Macedonia de vest. Fenomenele vor afecta, cu o durată mai scurtă, diferite regiuni din Peloponez și Macedonia centrală, precum si ploi locale și furtuni sporadice în vest, zona centrală și de nord a Greciei, posibil ca în nord-vest să aibă caracter de averse.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginior de Internet www.meteoalarm.eu, www.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetatenii români care se deplasează în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă” (disponibilă gratuit în „App Store” şi„Google Play”), care oferă informaţii, sfaturi de călătorie şi posibilitatea de a fi alertaţi, în cazul în care apar situaţii speciale.

Facebook Comments
42