Părțile negative și grave de la Neversea 2018, pe care lumea le ascunde

Părțile negative și grave de la Neversea 2018, pe care lumea le ascunde


0

Toată lumea vorbește despre cât de mișto a fost festivalul Neversea 2018, dar nimeni nu vorbește despre părțile negative ale acestui eveniment. Fiind trimis la Neversea pentru o serie de reportaje, nu am putut să nu remarc și toate lucrurile la care atât organizatorii cît și comercianții închid ochii.

  1. Drogurile consumate de adolescenți

După orele 2-3 dimineața, tinerii, unii elevi de liceu sau studenți, de abia se mai țin pe picioare, sunt încoerenți, și au mișcări sacadate pline de spasme. Simptomele sunt clar diferite față de lece date de alcool. Am văzut o fată de nici 15 ani, care de abia se mai șinea pe picioare și trecea de la starea de efuforie, la plâns și apoi la nervozitate, de la o secundă la alta. Între toate aceste stări se agăța de gâtul a ceea ce cred că era prietenul ei pentru a-l sărută. Prietenii râdeau de ea, dar încercau să ascundă de restul ochilor curioșilor comportamentul prietenei lor. Acesta este doar un caz. Cei de la poliției au avut oameni printre cei de la Neversea 2018 și au mai reușit pe ici pe colo să-i pescuiască pe dealerii de pastile. Un alt episod de acest gen a fost acela în care stând la un bar alături de doi prieteni, un grup de puștani a trecut pe lângă noi mergând în viteză îndrumați de îndemnul unui amic: „Haideți la pastile, a adus Cristi!”. Jointurile au fost și ele la mare căutare, chiar pe malul mării lângă mare firmă de pază și protecție, ZIP Escort. Bine oamenii de la pază aveau un scop precis, să nu lase petrecăreții să intre în apă, restul nu conta.

  1. Puteai intra cu arme

Într-una din seri, am intrat din greșeală, cu un cutit pe care-l țin în geantă, din diferite motive. Am realizat asta, de abia dupa ce am ajuns înapoi în camera de hotel și l-am văzut la fundul rucsacului. Am un rucsac „antifurt”, gen carapace de țestoasă, cu câteva buzunare secrete în care poți ascunde absolut orice. Am reușit să trec prin filtrele de control fără nici un stres. Cei responsabili cu siguranța simulau controlul în rucsace sau orice alte genți. Așa am realizat că putea să intru liniștit cu un cuțit la Neversea 2018, în mulțimea care se aduna în fiecare seara la scena principală și să reușesc să fac ravagii dacă mi-aș fi dorit asta. Cei de la forțele de ordine au fost chitiți pe a controla mașinile pentru dispozitive periculoase, dar nu s-au gândit că se putea intra foarte ușor cu o armă de foc sau arme albe.

  1. Consumul de alcool la Neversea 2018

Orice achiziția de la comercianții prezenți la Neversea 2018 s-a făcut prin intermediul unor brățări pe care fiecare participant a avut-o legată la mână. Aceea a funcționat ca un card bancar pe care-l încărcai la punctele Raiffeisen de pe plajă. Problema este că mai toți comercianții au evitat legea și au vândut alcool minorilor. Pe bon se taxau 3 Coca Cola (24 de lei), iar în realitate minorul primea o vodcă cu Red Bull (19 lei). Nu a mai contat că plîăteau mai mult atâta timp cât primeau alcool.

  1. Festivalul nu e pe placul constanțenilor

Tocmai din motivele de mai sus, constănțenii au ajuns să urască acest festival încă de la a doua ediție. Aici nu sunt incluși și cei care sunt chiar pe malul mării, iar în zilele cu festivalul nu pot dormi din cauza muzicii care se aude de la kilometri depărtare. Tot în zona apropiată de festival, se creează probleme grave cu parcarea

Facebook Comments
0

Leave a Reply