Paravion a intrat în insolvență

Paravion a intrat în insolvență


47

Paravion, cea mai mare agenție de turism online din România, a intrat în insolvență, potrivit profit.ro. Deși era o afacere foarte profitabilă în România, posibilul eșec i se trage din altă parte.

În urmă cu 2 ani, compania a achiziționat portalul turistic turcesc Bavul.com. În prezent, valoarea acestui site se ridică la o treime din valoarea Paravion.

Cum afacerile turistice au cazut în Turcie, în ultimul an, din cauza dezechilibrelor politice și ale atacurilor teroriste, site-ul turcesc a înregistrat pierderi de câteva milioane de euro. Aceste milioane de euro au fost contabilizate în afacerile Paravion.

Din acest motiv, portalul Bavul va fi închis, iar compania Paravion va intra în reorganizare. Cu toate acestea, reprezentanții companiei spun că încă se mai pot face rezervări și achiziționa pachete turistice de pe site.

Paravion a avut o cifră de afaceri totală de aproximativ 78 milioane de euro. Operațiunile din România au crescut cu 20% față de anul precedent, ajungând la circa 55 milioane de euro, iar cele din Turcia s-au ridicat la 23 milioane de euro.

De azi, compania intră în restructurare

„Agenția de turism online Paravion, prezentă inclusiv în Turcia cu portalul Bavul.com, va intra în restructurare începând cu 8 august 2017. Decizia vine ca urmare a scăderii dramatice a business-ului desfășurat de Paravion în Turcia, prin Bavul, pe fondul problemelor politice și de securitate traversate de Turcia în ultimele 12 luni. Reprezentanții companiei se așteaptă ca agenția să nu fie afectată, turiștii putând face în continuare rezervări de bilete de avion, cazare și achiziții de vacanțe pe Paravion.ro”, potrivit companiei.

Paravion a preluat, în 2015, de la Turkcell portalul de rezervări online Bavul.com, cu un portofoliu de peste 300.000 de utilizatori. După achiziție, în 2016, Bavul a înregistrat afaceri de 23 de milioane de euro, însă contextul socio-politic din Turcia și devalorizarea lirei turcești au afectat dramatic dezvoltarea investiției și, implicit, business-ul Paravion.

„Prima jumătate a anului a confirmat instabilitatea, situația din Turcia devenind și mai dificilă. Deprecierea puternică a lirei turcești din ultimul trimestru al anului 2016, de peste 30%, s-a tradus printr-un declin al vânzărilor internaționale de bilete de avion și al marjei de profit din Turcia în 2017. Astfel, s-a decis închiderea Bavul și reorganizarea Paravion”, mai spun oficialii companiei.

Paravion este primul site de rezervări de bilete de avion 100% online din România. În 2016, pe Paravion au fost efectuate peste 175 milioane de căutari online de bilete de avion, cu o medie de 20.000 de căutari pe oră,  iar vânzările Paravion au depășit 440.000 de bilete avion”, a transmis compania.

Facebook Comments
47

Leave a Reply