NU vă ratați vacanțele, Antalya e mai departe de Istanbul decât Bucureștiul!

NU vă ratați vacanțele, Antalya e mai departe de Istanbul decât Bucureștiul!


Tur operatorii români nu își vor modifica niciun contract semnat până acum și nici nu vor crește prețurile pentru a profita de criza din Turcia, prin urmare prețurile pentru destinațiile alternative Turciei precum Grecia, Bulgaria sau România, rămân neschimbate, ne-au declarat oficialii ANAT.

Cu toate că mulți se sperie de ceea ce se petrece în Turcia, românii care și-au rezervat vacanțe acolo nu trebuie să se panicheze că își pierd banii, dacă aleg să nu mai meargă. Ba mai mult, zonele de concediu și stațiunile sunt în siguranță, ele fiind ferite ce turbulențele din capitala Turciei.

Deși MAE nu recomanda românilor să plece în zonele respective este mai mult o opțiune de prevenire a unor eventuale neplăceri.

turism 2

NU ratați nimic! 

Turiștilor a început să le dispară panica, iar renunțări au fost doar în acest weekend, spun operatorii din turism. Pe de altă parte, potrivit lui Alin Burcea, președintele ANAT, românii aleg zonele Antalya și Bodrum. „Le recomand turiștilor să nu se panicheze și să nu evite nimic”, a declarat pentru Libertatea șeful ANAT.

De aceeași părere este și Dragoș Anastasiu, președintele grupului Eurolines. „Turcia este o ţară mare. Antalya este mai departe de Istanbul decât Bucureştiul. În Antalya a fost şi este şi în prezent linişte şi, fără a da o garanţie  deplină, nu cred că vor fi probleme. Cunoaştem foarte bine destinaţia. Le recomand, oricum, turiştilor, să evite oraşele mari din Turcia în aceste zile”, a declarat Anastasiu.

Acesta nu crede că vor fi probleme în resorturi, dar nici nu oferă garanția că nu va fi altfel. „În ziua de azi, dacă e să ne gândim, alternativa este să ne baricadăm în casă şi să nu mai mergem nicăieri. Când ieşi din casă, îţi asumi oricum un risc. Însă fiecare client trebuie înţeles despre cum percepe situaţia. Acum vorbim de o situaţie de excepţie, nu cred că putem vorbi de forţă majoră, dar urmărim permanent atenţionările MAE. Repet, încercăm să înţelegem clienţii”, a mai declarat președintele Eurolines.

Alternative: rerutare, dacă nu, returnare bani

Dacă oamenii, strict în aceste zile, nu mai vor să meargă în Antalya, companiile vor insista pe rerutare, iar dacă există argumente puternice, le returnează banii. Însă turiştii trebuie să înţeleagă că există contracte, iar banii au fost deja viraţi la hotelierii din Turcia.

Totodată, Cosmin Marinof – director de vânzări TUI Travel Center, spune că firma a  avut o cursă charter spre Antalya sâmbătă, iar următoarea este miercuri. „Din Iaşi, Cluj şi Bucureşti am înregistrat, strict în aceste zile, 23 de renunţări. Deoarece reprezentăm un grup mare de turism, cu mulţi parteneri şi cu putere de negociere, am reuşit să returnăm banii pentru turiştii care au renunţat, măsura fiind adoptată doar pentru aceste câteva zile”, a declarat Marinof.

turism

Se zboară liniștit spre Turcia

Mircea Vladu, director general Holiday Office, spune pentru Libertatea că astăzi (luni) au avut primul charter spre Antalya, după evenimentele din Turcia, şi nu au înregistrat nici o renunţare.

„Tocmai am discutat cu doi turişti care au renunţat să mai meargă în Antalya sâmbătă, în urma tentativei de lovitură de stat, iar acum sunt în drum spre Antalya cu automobilul propriu, pentru a se alătura unui grup de încă 13 prieteni, care s-au decis să plece atunci fără a-şi face probleme. Cei doi turişti au realizat că nu sunt probleme, vorbind cu prietenii deja ajunşi pe riviera turcească, şi au luat decizia de a merge şi ei în Antalya”, a mai spus Mircea Vladu.

Deşi, personal, nu recomandă deplasarea cu automobilul în aceste zile prin Turcia, poate spune, din ce i-au transmis cei doi turişti, că nu au întâmpinat nici o problemă nici la graniţă, nici pe parcursul călătoriei lor.

„Recomand turiştilor să evite marile oraşe din Turcia, precum Istanbul, Ankara şi Izmir. Nu mai vorbim de graniţa de sud est a Turciei, cu Siria şi Irak, dar acolo nu este zonă turistică. În rest, e bine ca turiştii să evite, preventiv, în aceste zile şi centrul oraşului Antalya, în special Bazarul şi Bulevardul Ataturk. Oricum, majoritatea resorturilor se află la zeci de kilometri de oraşul Antalya”, a mai spus Vladu.

A dispărut teama turiștilor

„Sâmbătă am avut o cursă charter spre Antalya din Bucureşti, duminică una din Iaşi şi astăzi mai avem una din Bucureşti. Turiştii nu se tem şi doresc să ajungă în Antalya. Au urmărit ştirile şi au observat că în Turcia situaţia este sub control, iar, pe de altă parte, în Antalya şi pe riviera turcească nu a fost nicio problemă”, a declarat Ondina Dobriban, director general Paralela 45. Compania are,  săptămânal 3 chartere din București, unul din Iași, unul din Cluj și unul din Timisoara pe riviera turcească.

 

 

 

 

Facebook Comments

Leave a Reply