Noul restaurant Scoici și Creveți readuce bucuria de a lua o cină în doi

Noul restaurant Scoici și Creveți readuce bucuria de a lua o cină în doi


33

Ascuns între blocurile din centrul Bucureștiului, noul restaurant Scoici și Creveți reușește să îți stârnească acea bucurie a papilelor gustative care imediat ce simt mirosul fructelor de mare pornesc hora sub omuleț.

noul restaurant scoici și creveți cină în doi (5)

Locul a luat naștere peste cenușa fostului restaurant Kos, așa că putem spune că nu-i intinează deloc amintirea, ba chiar respectă tradiția ducând bucătăria de bun gust mai departe. Cert este că pînă să ajungem aici, pentru a mânca fructe de mare, trebuia să tragem o fugă până la ferma de scoici Dalboka. Nu cred v-a mai fi nevoie!

Înainte de a te bucura de creațiile tânărului bucătar care nu reușește nimic mai puțin de magie în bucătărie, restaurantul te lasă să te relaxezi pe canapele moi într-o atmosferă liniștitoare cu muzică de lounge. Este în surdină, nici prea încet cât să îți lungești urechile încercând să-ți dai seama ce descântă  DJ-ul acolo, dar nici atât de tare încât să te simți ca-n club. Este acolo.. cât să-ți gâdile auzul și să-ți facă sufletul să se bucure în suc propriu de „afternoon chill”.

De masa noastră s-a ocupat Andreea, un ospătar care știe să fie discret și cu un dram de simț al umorului făcut natural, cît să te simți în largul tău. Recunosc, am avut ceva temeri, de fapt, ca de obicei, pentru că știu ce pregătire au ospătarii din România. Nu și de data asta, Andreea descurcându-se de minune.

Și pentru că sărbătoream doi ani și jumătate de când mi-am cunoscut soția, am ales noul restaurant Scoici și Creveți. Ei îi plac orătăniile acvatice, așa că de ce să nu merge pe fructe de mare. A fost de departe cea mai bună alegere. Oricum, meniul îl puteți gisi AICI!

noul restaurant scoici și creveți cină în doi (5)

Am comandat la aperitiv midii pane și măsline verzi pane pe care le-am stins cu un pahar de bere, eu și un Mojito, ea. Apoi am zis să încercăm delicioasele fructe de mare pentru careveniserăm cu adevărat.

Cină restaurant Scoici și Creveți

Așa că, o bună alegere ni s-a părut porția de Creveți Black Tiger, dar și mâncarea lor „semnătură”, dacă mi se permite să-i spun așa „Calamar Seafood Bag”.

Creveții Black Tiger i-am luat cu un sos Red Hot de intensitate medie. Puși pe un pat de legume în sos roșu, a fost o adevărată plăcere să ne murdărim pe mâini exact ca-n copilărie când mâncam cu toată fața. Cei de la Scoici și Creveți îți dau și mănuși, și am apelat la ele, dar amintirile din copilărie nu se uită așa ușor, mai ales că în loc de crevete aveam un picior de pui în mână.

Calamarul știți că este ceva mai pretențios pentru că dacă nu este gătit cum trebuie fie este gumat, fie are un gust dubios. Aici nici nu s-a pus problema. Ne-a fost adus într-o pungă și „bălăcit” în sos roșu în fața noastră până gusturile din acea pungă s-au îmbinat într-un gust dumnezeiesc de l-ar fi făcut și pe Poseidon să se lingă pe degete. Sosul ceut la acest fel de mâncare a fost Smoked Red – o combinație de roşii, busuioc, coriandru și boia afumată.

noul restaurant scoici și creveți cină în doi (5)

Și după ce ne-am odihnit puțin burțile am zis să punem capăt aventurii culinare cu un desert pe măsură. Așa că ne-am oprit la două privituri raw vegane. Ca un fin cunoscător al cefei de porc, am zis să încerc ceva de genul asta doar pentru a încerca și un fel culinar făcut altfel. Recunoscut, nu mă așteptam ca un desert raw vegan să împacheteze atâta aromă pe care mai apoi s-o elibereze la fiecare linguriță.

Preț cină în doi la restaurant Scoici și Creveți

Midii Pane – 28 de lei

Măsline pane – 16 lei

Creveți Black Tiger (250g) – 37 de lei

Calamar (250g) – 35 de lei

Desert raw vegan ananas și zmeură (2 buc) – 34 de lei

Bere – 8 lei

Mojito – 14 lei

Preț total cină restaurant Scoici și Creveți – 172 lei

P.S. Nu mergeți acolo doar pentru fructele de mare. Bucătarul face și niște burgeri absolut bestiali, care nu au nici o legătură cu numele restauntului Scoici și Creveți, asta dacă vita nu a devenit între timp, fruct de mare.

noul restaurant scoici și creveți cină în doi (5)

Facebook Comments
33

Leave a Reply