Noul El Dorado în materie de turism

Noul El Dorado în materie de turism


38

O țărișoară mica de care acum zece ani râdea toată Europa va ajunge noul El Dorado în materie de turism. Albania este noul trend în materie de turism, și nimic din ce vor spune turiștii tradiționali și naționaliști de la noi din țară nu va schimba asta.

Stațiunile de la Adriatică sunt în continuă dezvoltare acestea extinzându-se an de an cu alte câteva zeci de vile și hoteluri. Albanezii au înțeles că investind masiv vor atrage și turiști, iar acest lucru a început să se întâmple.

Albania are acum un look care se aseamănă cu România turistică a anilor 1990, dar ne va depăși, iar asta se vede. Fac totul cu pasiune, chiar dacă mai greșesc  pe alocuri la servicii. Sunt la început în domeniul touristic, dar recuperează pentru că au învățat de la greci și de la italieni.

Pe bucata de turiști români, aceste Grecia, Bulgaria și Turcia vor avea de pierdut destul de mult, dar mai ales România. La final de septembrie, albanezii încă mai au hotelurile deschise și fac turism estival.

el dorado albania

Prețurile sunt destul de mici în comparație cu cele din România, cam cu 25% mai mici în medie, la aproximativ tot, de la mâncare până la cazare. Numai că aici, la servicii, albanezii chiar își dau silința să satisfacă noul client care le-a trecut pragul pentru că știu că acesta va mai veni la el dacă este mulțumit.

Deși este departe pentru mulți români, distanța este comparabilă cu distanța față de litoralul nostru, dacă vorbim de românii din vestul și nord-vestul țării.

El Dorado de 4 stele

Mulți turoperatori din România au început să își dea seama de potențialul turistic al albanezilor și și-au orientat afacerile pe chartere și parteneriate cu această țară, lâsând la o parte afacerile cu litoralul românesc.

O mișcare îndrăzneață ar spune unii, din care speră ca pionierii români să piardă, dar spre dezamăgirea lor,, Albania va face un turism combinat: ieftin ca-n Bulgaria și de calitate ca-n Grecia, adică cele două state vecine care au luat fața României în ultimii ani.

Facebook Comments
38

Leave a Reply