LOT Polish Airlines a lansat noua rută Bucureşti – Cracovia

LOT Polish Airlines a lansat noua rută Bucureşti – Cracovia


0

LOT Polish Airlines a lansat noua rută Bucureşti – Cracovia pe care va opera trei zboruri săptămânale, potrivit reprezentanților Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti (CNAB). 

Aeronavele vor decola de pe aeroportul Otopeni cu destinaţia Cracovia în zilele de luni, miercuri şi vineri, iar returul va avea loc în zilele de marţi, joi şi sâmbătă.

Pentru a opera aceste zboruri, compania poloneză de transport aerian utilizează, în principal, aeronave Bombardier Q400, cu o capacitate de 78 de locuri şi trei clase de călătorie: business, premium economic şi economic.

Oferta companiei poloneze se extinde până la sfârşitul lunii octombrie, fără a exclude posibilitatea prelungirii acesteia şi pentru perioada de iarnă.

Operatorul aerian oferă, de asemenea, de la Aeroportul din Cracovia, zboruri directe la Chicago (trei zboruri pe săptămână), Budapesta (şase zboruri pe săptămână) şi Dubrovnik (de la 25 mai, un zbor pe săptămână), precum şi trei conexiuni interne.

LOT oferă 7 zboruri pe zi la Varşovia , unul pe zi la Gdansk, iar de la 25 aprilie, de două ori pe săptămână, avioanele transportatorului vor lega Aeroportul din Cracovia cu aeroportul din Olsztyn-Mazury.

„Suntem mulţumiţi de dezvoltarea transportatorului nostru naţional de la Aeroportul din Cracovia. Bucureştiul este o altă mult aşteptată destinaţie pentru pasageri din oferta de zboruri interesantă şi diversă ale LOT. Sunt sigur că viitoarea noastră cooperare ne va întări poziţia de lider în rândul aeroporturilor regionale europene. De asemenea, acest lucru va permite dezvoltarea consistentă a industriei de turism şi de afaceri din Cracovia şi Voievodatul Malopolska”, a declarat directorul general al Aeroportului din Cracovia, Radosław Wloszek.

Compania aeriană LOT este unul dintre cei mai vechi transportatori din lume, începându-şi activitatea în anul 1929. Tot din aceeaşi perioadă datează şi relaţiile româno-polone în acest domeniu, primul zbor internaţional realizat pe ruta Varşovia-Bucureşti având loc în data de 1 aprilie 1930.

Pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti, operează în prezent 57 companii aeriene, care transportă pasageri către 128 destinaţii.

 

Facebook Comments
0

Leave a Reply