Muzeul Bucovinei: pictură dumnezeiască pe sufletul turiștilor

Muzeul Bucovinei: pictură dumnezeiască pe sufletul turiștilor


0

Muzeul Bucovinei vine în întâmpinarea publicului său cu o noutate: un atelier de pictură icoană în manieră bizantină pentru adulți organizat în perioada 24 iulie – 14 august 2018.

„Ne dorim să oferim posibilitatea publicului adult din Suceava și împrejurimi să își dezvolte creativitatea și să-și descopere abilități și talente de care nu se credeau capabili. Vor folosi din nou pensula și culorile, iar din mâna lor vor ieși opere de artă; cel puțin aceasta este promisiunea lectorului nostru doamna Marieta Rotariu, absolventă a Facultății de Teologie din Iași, Secția Restaurare icoane și care predă de 15 ani cursuri de tehnica pictării icoanelor bizantine în Olanda”, au afirmat oficialii muzeului.

Fiecare cursant prezent la Muzeul Bucovinei va picta o icoană „da capo al fine” fiind îndrumat de către lector să-și însușeasca maniera de pictare specifică tehnicii bizantine. Cursul este structurat în zece ședințe cu durata de două ore, în două grupe de maxim 10 persoane.

Detalii despre cursuri la Muzeul Bucovinei

Mai sunt locuri la grupa de după amiază, după următorul orar 18:30—20:30.

Zilele alese sunt cele de marți, joi și sâmbătă din fiecare săptămână a perioadei 24 iulie — 14 august 2018.

Înscrieri și informații la telefon 0230 216439 sau pe e-mail: arta@muzeulbucovinei.ro. Prețul cursului la Muzeul Bucovinei: 30 lei. Plata se poate realiza în numerar la casieria muzeului. Pot participa adulți și tineri cu vârsta peste 18 ani.

„Sperăm ca atelierul propus să răspundă așteptărilor publicului și ne dorim ca la sfârșitul atelierelor lucrările realizate de către participanți să fie reunite într o expoziție pentru publicul sucevean în spațiul Muzeului de Istorie”, spun oficialii.

Facebook Comments
0

Leave a Reply