Muzeul ASTRA din Sibiu va avea intrare gratuită pentru toți cei care vor purta ie

Muzeul ASTRA din Sibiu va avea intrare gratuită pentru toți cei care vor purta ie


61

În perioada 22-24 iunie 2018 Muzeul ASTRA din Sibiu este gazdă unei serii de evenimente organizate cu ocazia Zilei Universale a Iei. Astfel, vizitatorii Muzeului ASTRA din Sibiu pot învăța cum să aibă grijă și cum să coasă o ie, pot participa la cea mai mare șezătoare on-line, pot admira expoziția de îi organizată împreună cu comunitatea Semne Cusute și multe alte surprize.  

Mai mult, Muzeul ASTRA oferă intrarea liberă tuturor celor care îi calcă pragul purtând IA în dată de 24 iunie 2018, Ziua Universală a Iei, împreună cu invitația de a participa la Hora de Sânziene, după săvârșirea Sfintei Liturghii, pe poiana Bisericii din Bezded.

Muzeul astra din Sibiu

,,Din programul ediției din acest an, nu o să lipsească un târg de meșteri, ateliere pentru cei mari și cei mici, plimbări în ie cu cele mai Cochete Biciclete, picnic în ie, concerte de muzică populară și rock(trupele Bucovina și Bucium), concursul Cea mai frumoasă IE. Salvează o IE, salvează un strop de RomânIE; ateliere de consiliere: Grijește-ți IA; atelier de broderie săsească dar și o horă de Sânziene. Evenimentul își propune conștientizarea importanței Iei că piesă vestimentară care conferă identitate și unicitate românilor în lume, prin familiarizarea vizitatorilor cu elementele caracteristice asociate iei sau costumului popular.” –  Dana Bercu, șef secție Muzeul Civilizației Tradiționale ASTRA.

Copiii vor avea parte de activități specifice în cadrul Orei de joacă în muzeu. De asemenea, la Muzeul ASTRA vor sărbători IA și copiii de la Școala de Dans Ioan Macrea, Ansamblul Datină din Tălmaciu și de la Ansamblul Veselijah. Programul mai include târg de îi și obiecte tradiționale, meșteșugari și ateliere interactive pentru copii și adulți.

Transport gratuit din Sibiu, spre muzeu

Vizitatorii și turiștii care vor dori să participe la concertul trupelor BUCIUM și BUCOVINA desfășurat sâmbătă, 23 iunie, vor avea posibilitatea să ajungă gratuit în Muzeul în aer liber cu autobuzele care pleacă din stația Gară la ora 20:57, respectiv 22:07. După concert, transportul din Muzeul în aer liber înspre stația Gară va fi asigurat la ora 00:30.

Evenimentul este organizat sub egida Anului European al Patrimoniului.

Facebook Comments
61

Leave a Reply