Ministrul Turismului: „Sunt companii cărora le ridicăm licența, dar ele încă mai funcționează”

Ministrul Turismului: „Sunt companii cărora le ridicăm licența, dar ele încă mai funcționează”


61

Există în România companii de turism cărora le-am ridicat licența, dar cu toate acestea ele încă mai funcționează, din acest motiv va trebui să facem verificări mult mai serioase, a declarat, ieri ministrul Turismului, Mircea Dobre.

Potrivit acestuia, deși li se ridică licențele pentru nereguli serioase, unele companii din domeniul turismului continuă să mai lucreze și chiar să încaseze bani de la clienți. „Dacă funcționează ilegal, fără autorizație, deja aici vorbim de dosar penal, și nu mai este domeniul nostru”, a declarat ministrul Turismului.

În cazul Omnia Turism, Dobre a precizat pentru Libertatea că numărul păgubiților se apropie de 10.500 din estimările lor și asta pentru că el primește în fiecare zi câte 60-70 de plângeri care-i ajung la dosar.

„Deși primesc atât de multe, românii trebuie să știe că asta nu le și garantează că le rezolvăm problema în 30 de zile. Acesta este timpul legal în care noi suntem obligați să le răspundem celor care ne trimit sesizări”, a mai spus ministrul.

Cei care pleacă, pleacă pe riscul lor

Potrivit surselor noastre din turism, o parte dintre biletele pentru avion erau plătite, dar dacă aceștia doreau să plece, trebuiau să își plătească singuri cazarea. Iar aici vorbim doar de cei care ar fi trebuit să plece în acest an.

Cu toate acestea, ministrul este de altă părere.

„De plecat în vacanță cu această companie nu se mai poate pleca decât dacă cineva își asumă riscul. În acest moment, suntem siguri că Omnia Turism nu a plătit cazarea. Recomand turiștilor să nu mai plece, pentru că o fac pe riscul lor. Sunt aproximativ 10.500 de turiști care au cumpărat servicii la această companie. La ora actuală, la minister se strâng plângerile, avem deja câteva sute, probabil vor fi mii care vor veni pe parcursul următoarelor luni”, a spus ministrul Turismului.

Proprietarul Omnia Turism, George Negru, s-a sinucis luni, 16 octombrie, aruncându-se de la etajul 9 al unui bloc situat în zona Piaţa Alba-Iulia din Bucureşti, cel mai probabil din cauza problemelor financiare.

Facebook Comments
61

Leave a Reply