Mini-concediul de Rusalii, jucat la ruleta rusească de Romatsa

Mini-concediul de Rusalii, jucat la ruleta rusească de Romatsa


33

Dacă aveți de gând să optați pentru un last-minute în afara țării, s-ar putea să vă treziți că ați plătit degeaba excursia, mai ales dacă e în mini-concediu de Rusalii. ROMATSA nu va asigura decât 30% din traficul aerian în data de 3o mai.

Zborurile speciale, ale monarhilor, poliţiei, precum şi zboruri umanitare vor fi și ele asigurate.

„Cei de la Romatsa au spus că asigura 30% din trafic, dar nu se știe care 30%. În număr de zboruri înseamnă că se asigură 100 din 300, dar atenție că nu știm ce înseamnă 30% din ce. Dacă sunt 30% din toate zborurile aterizează sau și survolează România, datele se vor schimba pentru că nici Romatsa nu va știi. Eurocontrol sunt cei care iau decizia. Poate afecta mai mult de 30% din Aeroportul Otopeni sau mai puțin, la fel și pentru alte aeroporturi din țară”, a declarat pentru Libertatea, Valentin Iordache, directorul de comunicare al Companiei Nationale Aeroporturi Bucuresti (CNAB).

318 zboruri sunt programate în ziua declanșării grevei generale la Romatsa. Toate companiile aeriene au curse: TAROM, AUSTRIAN AIRLINES, BLUE AIR, RYANAIR, WIZZ AIR, AIR FRANCE, TURKISH AIRLINES, KLM-ROYAL DUTCH AIRLINES, LOT-POLISH AIRLINES, SWISS INTERNATIONAL, SCANDINAVIAN AIRLINES.

Cursele sunt spre și dinspre Paris , Birmingham, Copenhaga, Majaga, Belgrad, Istambul, Zurich, Frankfurt, Londra , Atena, Viena , Torina, Roma , Budapesta, dar și curse interne, spre și dinspre Cluj, Iași, Timișoara, Oradea.

Ce salarii au controlorii de trafic aerian de la Romatsa

Controlorii de trafic aerian de la Romatsa sunt printre angajații cel mai bine plătiți din România. Un angajat cu funcţia de controlor de trafic aerian are un salariu net de 21.000 de lei pe lună, aceasta fiind cel mai bine plătită profesie din România, potrivit datelor de la Institutul Naţional de Statistică. În cazul unui începător, salariul este de 2.000 de euro.

În România existau, la mijlocul anului trecut, 552 de controlori de trafic aerian, dintre care în jur de 300 sunt controlori de rute, iar restul sunt controlori de turn. Dintre cei 252 de controlori de turn, 47 lucrează la cel mai mare aeroport din România, „Henri Coandă” Bucureşti.

Facebook Comments
33

Leave a Reply