Lucrul pe care-l ignorăm când plecăm în vacanță, dar care ne poate salva

Lucrul pe care-l ignorăm când plecăm în vacanță, dar care ne poate salva


Vacanțăăăă! Cu siguranță, este cuvântul momentului și cu toții vă gândiți la zilele libere petrecute cu cei dragi, departe de grijile de zi cu zi. Însă, pentru un concediu cu adevărat relaxant, trebuie să luați în calcul câteva măsuri de precauție.

Înainte de a pleca în vacanță în străinătate…

Un turist cu adevărat prevăzător se gândește la toate posibilitățile și își încheie împreună cu asigurarea clasică pentru călătorii în străinătate și o asigurare de tip STORNO, încă din momentul în care rezervă o vacanță. O analiză a portofoliului de asigurări de acest tip încheiate la Gothaer arată că bolile reprezintă principalul motiv care duce la anularea unei vacanțe. Asigurarea STORNO acoperă riscuri care pot afecta o călătorie în străinătate din momentul planificării acesteia şi până la momentul întoarcerii în ţară: anularea plecării din motive de îmbolnăvire, accident rutier, concediere, nașterea prematură a unui copil sau pierderea/furtul documentelor de identitate, falimentul companiei aeriene sau anularea călătoriei cu avionul etc.

De asemenea, după ce ați plătit avansul pentru achitarea pachetului de servicii turistice către agenția de turism, ca să nu riscați să pierdeți banii în cazul insolvenței acesteia, aveți și posibilitatea protejării împotriva acestui risc. InsoTRAVEL de la Gothaer este prima asigurare facultativă din România care acoperă integral riscul de a pierde avansul sau sumele plătite de turiști pentru vacanță, în cazul insolvenței agenției de turism și neprestării serviciilor turistice contractate!

Aveți grijă de locuința pe care o părăsiți în perioada concediului

Tot înainte de a pleca în vacanță, e bine să vă gândiți și la ce lăsați acasă. Datele din portofoliul Gothaer de asigurări de locuințe arată că numai în luna iunie au fost înregistrate peste jumătate din numărul total de furturi din locuințe din 2017. Se pare, așadar, că vara este o perioadă în care hoții acționează mai des în lipsa proprietarilor. Încheierea unei asigurări facultative de locuință, care acoperă și furtul, este una dintre măsurile pe care le puteți lua pentru o vacanță liniștită.

În plus, vă recomandăm să nu anunțați prea multă lume de plecarea voastră, să nu oferiți prea multe detalii despre perioada concediului și să nu postați fotografii în timp real pe rețelele de socializare cât timp sunteți plecați. Lăsați această plăcere pentru momentul întoarcerii!

Dacă plecați cu mașina în străinătate, asigurați-vă că e pusă la punct

Dacă alegeți un concediu în străinătate cu mașina, luați-vă timp înainte de plecare pentru o revizie amănunțită a acesteia. Orice defecțiune detectată când deja sunteți în străinătate vă poate afecta bugetul de vacanță.

CASCO este o asigurare fără de care nu ar trebui să porniți la drum. Verificați cu atenție riscurile incluse în poliță și informați-vă cu privire la traseul pe care urmează să îl faceți, pentru a fi siguri că țara în care urmează să călătoriți este inclusă în acoperirea poliței.

Ce se întâmplă cu afacerea voastră cât sunteți plecați?

 Dacă sunteți antreprenor, vacanțele nu mai sunt de mult atât de relaxante cum v-ați dori. E imposibil să nu vă gândiți la afacerea lăsată acasă și la funcționarea ei. Pentru ca aceste griji să nu mai aibă nicio putere asupra stării voastre de concediu, încheiați o asigurare special concepută pentru IMM-uri. Printre riscurile pe care le acoperă se află și cel de întrerupere a activității în cazul în care are loc un eveniment neprevăzut cât sunteți plecați.

De ce aveți nevoie de asigurare de călătorie în străinătate?

Când vă pregătiți de o vacanță în străinătate, e bine să aveți la voi asigurarea pentru călătorii în străinătate. Nu știţi niciodată ce se poate întâmpla: este posibil să aveţi nevoie de asistență medicală sau să aveţi probleme în recuperarea bagajelor. De altfel, datele Gothaer arată că principalele cauze care determină asigurații să folosească polițele de asigurare de călătorie sunt: diverse fracturi 52%, febra 10%, 6% bagaje întârziate/distruse (da, puteți face asigurare și pentru protecția bagajelor!).

 Cu asigurările potrivite, vă puteți bucura din plin de timpul petrecut alături de cei dragi, iar vacanța rămâne vacanță!

Facebook Comments

Leave a Reply