Litoralul pentru întârziați: Stațiunile în care mai găsiți cazare la mare

Litoralul pentru întârziați: Stațiunile în care mai găsiți cazare la mare


0

De la programul Litoralul pentru toți ajungem în aceste zile la Litoralul pentru întârziați care are exact aceleași caracteristici ca și programul cu facilități turistice.

Zilele acestea primul venit este primul servit și asta pentru că locurile pe litoral sunt limitate, dar destule și de la prețuri mici. 

Dacă nordul litoralului are toate hotelurile pline până la refuz, nu același lucru se poate spune și despre sudul litoralului, unde încă mai puteți găsi locuri, Aici hotelurile care sunt deschise, au grad de ocupare de abia trecut peste jumătate după cum ne-au anunțat tur-operatorii.

Potrivit lui Aurelian Marin, proprietar Paradis Vacanțe de Vis, hotelurile din strațiunile aflate în sudul litoralului, care sunt deschise acum, în extrasezon, au un grad de ocupare de 50-60%. Deși sunt la mijlocul celor doi poli ai distracției Mamaia și Vama Veche, prețurile sunt destul de apropiate.Booking.com

Hotelurile încă așteaptă turiști

Și cei de la Vox Maris Grand Resort din Costinești ne-au declarat că mai au ceva locuri, dar aici prețul unei camere este de 210 lei pe noapte.

Pe de altă parte, Dragoș Răducan, vicepredintele Federației Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR) ne-a declarat că hotelierii încă își mai așteaptă turiștii în sudul litoralului.

„Această perioadă este ideală pentru familiile cu copii, iar acestea preferă liniștea, din acest motiv se îndreaptă spre sudul litoralului. În plus, prețurile sunt foarte mici pentru că unele au pus tarifele din programul Litoralul pentru toți, alții au preferat să își personalizeze ofertele”, a spus Răducan.

Potrivit lui, în sudul litoralului sunt deschise doar jumătate din hoteluri adiucă din capacitatea de 100.000 de locuri, există 50.000 de locuri puse la dispoziția turiștilor, iar aceasta nu a atins nici pe departe cota de refuz.

„În medie, dacă vorbim de prețuri pentru cazare la hotel de 2 stele, prețurile pornesc de la 60 de lei, la 3 stele, care este cea mai accesată cazare se ajunge undeva la 120 de lei, iar cele de la 4 stele în sus au prețuri de pornire de 200 de lei”, ne-a mai declarat vicepreședintele PFTR.

La munte unele hoteluri sunt pline

Și la munte hotelurile sunt pline, la un telefon distanță de noi au fost hoteluri precum Bulevard din Predeal și Carpathia din Sinaia. Am încercat să rezervăm o cameră acolo, iar răspunsul a fost unul negativ.

Așa că dacă vreți să vă bucurați de munte în această perioadă va trebui să cautați mai bine și poate chiar să încercați pe la pensiunile mai mici, unde o noapte de cazare pleacă de la 50-60 de lei.

 

 

Facebook Comments
0

Leave a Reply