Last minute de Revelion, cazare și bilete de avion separate

Last minute de Revelion, cazare și bilete de avion separate


0

Românii care nu au reuşit să îşi achiziţioneze din timp vacanţe s-au orientat către un last minute de Revelion cu bilete de avion şi hotel separate, întrucât majoritatea pachetelor s-au epuizat la finele lui noiembrie, potrivit Paravion, cea mai mare agenţie online de turism din România.

Turiştii au plătit circa 140 de euro pe biletul de avion dus-întors, respectiv 40 de euro pentru o noapte de cazare la un hotel de 3 stele într-o capitală europeană. Chiar dacă unii români nu au reuşit să îşi rezerve din timp pachete de vacanţă, destinaţiile europene accesibile şi ofertele făcute de către hotelieri i-au determinat să opteze pentru o mini-vacanţă de Revelion pe ultima sută de metri.

„Turiştii români care s-au hotărât în ultimul moment să petreacă noaptea dintre ani în afara ţării au optat pentru bilete de avion şi hotel separat în destinaţii precum Roma, Praga, Istanbul , Varşovia sau Chişinău, datorită tarifelor atractive. Vacanţele acestora de Revelion se rezumă la maximum 5 nopţi, cu mic dejun inclus”, a declarat Remus Vişan, director general al Paravion.

El spune că pentru cei care au ales Istanbul ca destinaţie de Revelion preţul unui bilet de avion dus-întors s-a ridicat la 110 de euro de persoană, iar cazarea pentru două nopţi la un hotel de 4 stele, cu mic dejun inclus, la 35 de euro de persoană.

Last minute de Revelion profitabil

Şi aceia care şi-au cumpărat din timp biletele de avion către destinaţii din Italia, precum Milano sau Roma, însă nu s-au grăbit cu cazarea, au putut profita de ofertele last minute puse la dispoziţie de către hotelieri. Astfel, pentru 3 nopţi de cazare într-un hotel de 3 stele din Roma, aceştia plătesc 70 de euro de persoană, iar pentru 5 nopţi de cazare într-un hotel de 3 stele din Milano, preţul este de 190 de euro de persoană.

Turiştii care vor să petreacă noaptea dintre ani în Praga plătesc 75 de euro de persoană pentru 3 nopţi de cazare la hoteluri de 4 stele. Preţul unui bilet de avion tur-retur pe ruta Bucureşti-Praga în perioada Revelionului, achiziţionat în decembrie, a fost în medie de 150 de euro de persoană.

Cei care s-au hotărât să petreacă Revelionul în Munchen au plătit pentru un bilet de avion tur-retur 220 de euro, de persoană. În ceea ce priveşte cazarea, aceştia au achitat 240 de euro de persoană pentru 5 nopţi de cazare la hoteluri de 4 stele.

Majoritatea plecărilor se realizează din Bucureşti, în perioada 27-31 decembrie. În ceea ce priveşte datele de retur, cei mai mulţi dintre românii care aleg să petreacă Revelionul în afara ţării se întorc în intervalul 1 – 7 ianuarie.

Facebook Comments
0

Leave a Reply