Last minute de Revelion, cazare și bilete de avion separate

Last minute de Revelion, cazare și bilete de avion separate


41

Românii care nu au reuşit să îşi achiziţioneze din timp vacanţe s-au orientat către un last minute de Revelion cu bilete de avion şi hotel separate, întrucât majoritatea pachetelor s-au epuizat la finele lui noiembrie, potrivit Paravion, cea mai mare agenţie online de turism din România.

Turiştii au plătit circa 140 de euro pe biletul de avion dus-întors, respectiv 40 de euro pentru o noapte de cazare la un hotel de 3 stele într-o capitală europeană. Chiar dacă unii români nu au reuşit să îşi rezerve din timp pachete de vacanţă, destinaţiile europene accesibile şi ofertele făcute de către hotelieri i-au determinat să opteze pentru o mini-vacanţă de Revelion pe ultima sută de metri.

„Turiştii români care s-au hotărât în ultimul moment să petreacă noaptea dintre ani în afara ţării au optat pentru bilete de avion şi hotel separat în destinaţii precum Roma , Praga, Istanbul , Varşovia sau Chişinău, datorită tarifelor atractive. Vacanţele acestora de Revelion se rezumă la maximum 5 nopţi, cu mic dejun inclus”, a declarat Remus Vişan, director general al Paravion.

El spune că pentru cei care au ales Istanbul ca destinaţie de Revelion preţul unui bilet de avion dus-întors s-a ridicat la 110 de euro de persoană, iar cazarea pentru două nopţi la un hotel de 4 stele, cu mic dejun inclus, la 35 de euro de persoană.

Last minute de Revelion profitabil

Şi aceia care şi-au cumpărat din timp biletele de avion către destinaţii din Italia, precum Milano sau Roma, însă nu s-au grăbit cu cazarea, au putut profita de ofertele last minute puse la dispoziţie de către hotelieri. Astfel, pentru 3 nopţi de cazare într-un hotel de 3 stele din Roma, aceştia plătesc 70 de euro de persoană, iar pentru 5 nopţi de cazare într-un hotel de 3 stele din Milano, preţul este de 190 de euro de persoană.

Turiştii care vor să petreacă noaptea dintre ani în Praga plătesc 75 de euro de persoană pentru 3 nopţi de cazare la hoteluri de 4 stele. Preţul unui bilet de avion tur-retur pe ruta Bucureşti-Praga în perioada Revelionului, achiziţionat în decembrie, a fost în medie de 150 de euro de persoană.

Cei care s-au hotărât să petreacă Revelionul în Munchen au plătit pentru un bilet de avion tur-retur 220 de euro, de persoană. În ceea ce priveşte cazarea, aceştia au achitat 240 de euro de persoană pentru 5 nopţi de cazare la hoteluri de 4 stele.

Majoritatea plecărilor se realizează din Bucureşti, în perioada 27-31 decembrie. În ceea ce priveşte datele de retur, cei mai mulţi dintre românii care aleg să petreacă Revelionul în afara ţării se întorc în intervalul 1 – 7 ianuarie.

Facebook Comments
41

Leave a Reply