Jurnal de pesimist: Cum experimentezi toată Grecia într-o săptămână

Jurnal de pesimist: Cum experimentezi toată Grecia într-o săptămână


0
20

Grecia pare să nu capteze pe toată lumea, mai ales dacă deja ai bifat-o de mai multe ori în câțiva ani, este de părere un turist experimentat care a mai semnat materiale pe destinatii.EU.

„Dacă ai fost o dată În Grecia, e suficient”, spune acesta. Potrivit lui, dacă vorbim de insulele grecești, dacă ai văzut-o pe una, le-ai văzut pe toate

„Dar trebuie să menționez că excursiile doar în orașe mari gen Athena sau Salonic, ori excursiile bătrânești la Meteora sau alte mănăstiri nu se pun la calcul”, a mai spus acesta.

Cum să experimentezi toată Grecia

Pentru început, Atena! Trebuie să bifezi punctele turistice, metroul, schimbarea gărzii și Acropolisul. La Salonic, Turnul Alb, portul și o terasă… oricare.

Dacă vrei neapărat să bifezi mănăstirile, atunci mergi la Meteora, încă vreo două nefaimoase, eventual Muntele Athos, fie el chiar și din barcă.

Pentru insule, este de ajuns să zivitezo una sau două, dacă vrei neapărat să îți pierzi vremea, o plimbare cu feriborul, iar acolo, încerci o tavernă tradițională și participi și la o seară grecească.

„După ce ai făcut toate lucrurile de mai sus, deja ai bifat cam vreo 90% dintre lucrurile pe care le poți face în Grecia, și cam 100% din ceea ce face un turist obișnuit român, în Grecia. Restul sunt detalii”, mai spune el.

Fițele de Grecia pentru român

„Pentru cei care chiar vor să se laude pe rețelele de socializare, există fițele de Santorini, care este mai mult o insulă pentru vestici. Pentru noi este mai pretabilă Rhodos, adică tot fițe dar ceva mai ieftine”, a mai spus turistul.  

Apoi mai ai hoteluri ieftine de 5 stele în Creta, care este mai mult o insulă pentru străinitate. La fel ca și Santorini, dacă vrei să bifezi, fițe, poți face petrecere pe plajă în Zakinthos. Pentru liniște puteți apela la Thassos, insula care a devenit a doua casă a românilor pe timp de vară, cel puțin pentru o săptămâna.

„Cocălăreala românească a celor care au trecut la nivelul următor după obsesia patriotică a litoralului romanesc la Paralia Katerini, și deja ai 99%, nu poți nicăieri să vezi 100%, dar cu Grecia, e simplu să vezi tot într-o săptămână, dacă faci o bună plănuire prealabilă”, a mai spus turistul.

Potrivit lui, sigur va fi înjurat după ce vom publica acest material și asta pentru că, românii reacționează violent când li se spun adevăruri incomode.

Cum reacționează românul la adevăr

Prima reacție a românului: nu e adevărat!

A două: amenințarea celui care a zis, că poate la intimidare renunță la mesaj.

A treia: căutarea de defecte la alții, ca să aplaneze. “Și alții sunt la fel”.

A patra: căutarea de defecte la cel ce a emis mesajul, ca să îl decredibilizeze

A cincea: recunoaștere tacită, dar cu aroma că nu deranjează pe nimeni. “E și ce dacă?”

A șasea: ca să nu ceară sfaturi de orgolios, românul se preface că e interesat de mai multe detalii. De fapt, pentru a afla un remediu.

„Poate or mai fi, dar deja țin de personalitatea fiecăruia. Dar, de regulă, românului nu îi plac adevarurile care nu îl laudă. Astea sunt frustrările unor oameni neînsemnați. Vor să se considere apreciați, să fie cineva. Ceea ce nu știu ei – nu există. Vezi cazul Firea în vacanță. La banii ei… s-a dus în Antalya”, a spus turistul.

Potrivit lui, când ești atât de limitat încât să consideri că un 5 stele din Turcia este luxul suprem… indiferent câți bani ai avea, tot în Antalya mergi.

P.S. Dacă aveți texte și impresii despre călătorii pe care vreți să le împărtășiți, ne puteți trimite textele dumneavoastră pe paul.barbu@destinatii.EU

 

Facebook Comments
0
20

About Adelina Barbu

Adelina Barbu - Storyteller la Magical Taste (magicaltaste.eu) - ofițer de poliție îndrăgostit de arta culinară pe care am păstrat-o la nivel de aventură în bucătăria proprie. Din acest motiv am ales să experimentez, dar nu ca dr. Frankenstein, în crearea unor mâncăruri atât tradiționale dar și internaționale.

Leave a Reply