Insulele Cayman au încasat 700 milioane dolari din turism în ultimul an

Insulele Cayman au încasat 700 milioane dolari din turism în ultimul an


0
20

Plajele frumoase din insulele Cayman continuă să tragă din ce în ce mai mulţi vizitatori, spune ministrul Turismului, Hon Moses Kirkconnell, care arată că sosirile totale au crescut în prima parte a acestui an cu 5,4%, turişti veniţi atât prin companii aeriene, cât şi pe vase de croazieră. Oficialul a subliniat că totalul cheltuielilor vizitatorilor, care include şi zborurile şi navele de croazieră, pentru perioada iulie 2015 – iunie 2016, a fost de 574,1milioane dolari Cayman (adică 700 milioane dolari americani), notează publicaţia The Cayman Reporter.

În fața preocupărilor privind virusul Zika, cifrele privind turismul în Cayman au continuat să înregistreze creşteri de 5,4%, faţă de perioada similară a anului trecut. Cu toate acestea, ministrul Turismului spune că, deşi cifrele arată bine în insulele Cayman, se simt totuşi urmările epidemiei globale, care au făcut prăpăd în regiune.

Kirkconnell afirmă că ţara sa a fost “foarte vigilentă cu Zika”, dar, în opinia sa, virusul a afectat numărul sosirilor totale de turişti.

Oficialul arată că insulele Cayman au fost vizitate de 210.490 turişti în prima jumătate a acestui an, în scădere comparativ cu perioada similară a anului trecut.

“Anul trecut am avut cele mai bune rezultate în ceea ce priveşte sosirile, la sfârșitul primelor șase luni. Suntem în scădere cu 1,4% şi credem că Zika, din cauza poziţiei noastre regionale, a avut ceva de-a face cu această scădere”, a spus ministrul.

Încasările din Insulele Cayman

Sosiri pe vase de croazieră s-au ridicat în prima jumătate a anului la 973.305, în creștere cu 7% față de aceeași perioadă a anului trecut.

“Anticipăm că sosirile pe nave de croazieră vor continua această tendință şi pentru restul anului”, a spus el.

Pe croaziere, sosirile au crescut cu 341.000, urcând numărul vizitatorilor insulelor cu 381.000.

“Această creștere combinată (de 381.000 vizitatori în plus) a contribuit cu aproape 90 milioane dolari în economia noastră. Concentrându-ne numai pe ultimul an, între iulie 2015 şi iunie 2016, totalul cheltuielilor vizitatorilor, care include calea aeriană şi croazierele, a fost de 574,1 milioane dolari Cayman”, a spus el.

Numărul total al sosirilor a crescut cu 5,4%, a spus oficialul, și “ceea ce se traduce prin cheltuieli mai mari în cele trei insule”, a spus el.

În ceea ce priveşte spaţiile de cazare, capacitatea insulelor Cayman se ridică la un total de 5.502 de camere.

“Dacă infrastructura nu ține pasul cu creșterea numărului de sosiri, investițiile noastre ar fi în zadar. Hotelurile existente s-au extins și au fost renovate, iar noi proprietăți hoteliere sunt în construcţie. Până în 2019, aceste investiții considerabile vor stimula capacitatea noastră de cazare cu 20% și vor creea locuri de muncă și alte oportunități de creștere pentru industria turismului pe termen scurt, mediu și lung”, a subliniat Kirkconnell.

Printre proiectele aflate în construcţie sunt: resortul Kimpton Seafire, St James Point, Ironwood Cayman, Hotelul Health City, Margaritaville Beach Resort, și hotelul de cinci stele al grupului Dart.

Facebook Comments
0
20

Leave a Reply