Incendiile din Thassos. „Furia lui Zeus a lovit insula”

Incendiile din Thassos. „Furia lui Zeus a lovit insula”


48

Zeus și-a revărsat furia asupra insulei grecești la sfârșitul săptămânii trecute, când o furtună de fulgere a lovit Thassos cauzând o serie de incendii nimicitoare. Deși pare o poveste ruptă din mitologia greacă, localnicii de pe insulă cred că a fost o răzbunare a zeului suprem. Cu toate acestea, nici zeitățile antice nu au putut distruge singurul lucru care de deosebește de animale, umanitatea.

Incendii Thassos

Foto: Copacii au ars, dar sunt încă în picioare (Foto credit: Adelina Dăboveanu)

„A fost un fenomen tare ciudat pentru că furtuna a fost una de fulgere necăzând nici o picătură de ploaie. Acest lucru a dat naștere unor legende locale cu trimitere la mitologie, cum că zeul suprem, Zeus, și-ar fi revărsat furia asupra noastră”, a declarat în exclusivitate pentru Libertatea, primarul insulei Thassos, Kostas Hadjiemmanuil.

Incendii Thassos

Foto: Primarul din Thassos, Kostas Hadjiemmanuil. (Foto credit: Adelina Dăboveanu)

Pe primar l-am găsit la centrul de comandă, alături de viceprimar și câțiva pompieri făcea planul de bătaie pentru ce urma. Steteau la o masă înconjurați de baxuri de apă, sucuri și alimente pentru pompieri și voluntari. De sâmbătă de când au început incendiile pe insulă, acesta nu a mai trecut prin primăria din Thassos, ci a stat în Prinos, la 17 km de capitala insulei pentru a controla cât mai bine fiecare mișcare.  

Incendii Thassos

Foto: Pompier odihnindu-se după ce s-a întors din misiune (Foto credit: Adelina Dăboveanu)

Citiți mai departe

Facebook Comments
48