Hotel Tempo, primul hotel de 3 stele din București care își reduce emisiile de carbon

Hotel Tempo, primul hotel de 3 stele din București care își reduce emisiile de carbon


0

Tempo Hotel,  hotel de 3 stele premiat internaţional, situat în centrul oraşului Bucureşti, a semnat un acord cu ALLCOT pentru măsurarea, reducerea şi compensarea emisiilor sale anuale de carbon.

În 2015, hotelul Tempo a fost responsabil pentru generarea a 105t C02e (tone CO2 sau echivalent de dioxid de carbon), cauzate în principal de consumul de energie electrică si termică. Măsurarea amprentei sale de CO2, încercarea de a o reduce și de a compensa emisiile inevitabile de gaze cu efect de seră constituie doar o parte a strategiei durabile a acestui hotel.

În prezent, ALLCOT va calcula emisiile din 2016 şi va face o comparaţie cu anul precedent pentru a trage concluzii şi a dezvolta un plan de bune practici, care să fie implementat şi executat de toţi angajaţii hotelului. De obicei, acest raport se referă la o reducere anuală de emisii de 4-5%.

De asemenea, ALLCOT va elabora un plan de reducere pe termen lung, pe baza informaţiilor furnizate de hotel (electricitate, consumul de combustibil, călătorii de management, consum aer conditionat etc.). Economiile vor depinde de numărul de noi tehnologii instalate. Şi, între timp, hotelul va compensa emisiile de CO2, inevitabile, an după an.

hotel tempo

Obiectivul de reducere a emisiilor de CO2 face parte din politica hotelului de a spori confortul şi satisfacţia clienţilor noştri pentru serviciile oferite.

„În calitatea noastra de hotelieri, considerăm că este foarte important să fim atenţi în privinţa mediului şi a societăţii, în general. Când oaspeţii noştri ştiu că hotelul compensează amprenta de carbon a călătoriei lor, atunci şederea la hotelul nostru devine nepoluantă şi, prin urmare, mai atractivă. Am ales să colaborăm cu ALLCOT în călătoria noastră de sustenabilitate pentru a reduce şi a compensa emisiile de carbon şi, mai important, pentru a ajuta oaspeţii noştri să reflecteze asupra păstrării curate a planetei noastre”, spun Gulen Hashmi şi Cristina Solomon, echipa de conducere a Tempo Hotel Bucureşti.

„ALLCOT este încântat să colaboreze cu Tempo în călătoria lor durabilă, care vizează emisii zero, cu costuri operaţionale reduse. Piaţa românească este un obiectiv strategic clar al nostru, aşa că această colaborare este foarte importantă pentru noi”, spune Alexis L. Leroy, CEO al ALLCOT.

Strategia reducerii emisiilor de carbon de la Tempo este implementată în România cu ajutorul Carbon Expert, partener oficial ALLCOT pentru Europa de Est.

“Am decis să promovăm proiectele de sustenabilitate ALLCOT pentru reducerea emisiilor de CO2 în această parte a Europei. Mă bucur că hotelul Tempo a ales să acţioneze în mod responsabil pentru a-şi reduce şi neutraliza emisiile şi sper că vor urma şi alte hoteluri şi companii responsabile”, spune Casiana Fometescu, consultant de mediu, Carbon Expert.

Facebook Comments
0

Leave a Reply