Hotel Leopold, scama din buricul Bruxelles-ului

Hotel Leopold, scama din buricul Bruxelles-ului


42

Chiar în buricul târgului, în Bruxelles, se află hotel Leopold, la 200 de metri de Parlamentul European, și la alte câteva sute de metri de Comisia Europeană. Cu toate acestea, hotelul abundă de servicii de proastă calitate pentru o cazare de 4 stele.

Cum am intrat în cameră m-am lovit de un miros greu de stătut, care arată că hotelul doar a făcut investiții doar de mântuială. Modilierul este unul destul de vechi și nu inspiră prea multă încredere în ceea ce ține stabilitate.

Dacă vreți să vă bucurați de internet va trebui să plătiți 7,5 euro pe zi pentru a-l avea, iar viteza de trafic este una destul de satisfăcătoare.

În mod ciudat, hotelul dispune de prețuri mici la bere și și suc în mini-bar, dar, pe de altă parte nu am găsit decât două cutii de Coca Cola, două de bere și două sticle mici de apă. Toate la câte 2 euro bucata.

În cameră, dacă aveți nevoie de lumină pentru a scrie sau pentru a lucra orice, nu prea veți găsi decât o lumină difuză care parcă a fost creată pentru un studio de videochat sau împrerechere preplătită.

hotel leopold scama din buricul bruxelles-ului

Când vine vorba de cazarea propriu zisă, m-am lovit de obiceiuri pe care nu le-am mai văzut în România de vreo zece ani. Deși cazarea mea a fost aranjată de reprezentanții Comisiei Europene, la venire mi s-au cerut datele după un card de credit sau 50 de euro depozit garanție. Cum nu am vrut să dau datele de pe card, a trebuit să las 50 de euro garanție pe care-i voi recupera la plecare.

La recepție, angajații m-au făcut să cred că au prejudecăți legate de români, pentru că numai noi și africanii am fost cazați în spatele hotelului, acolo unde probabil camerele erau folosite drept debarale.

În plus, după cum spuneam și ieri, camera mea nu a fost gata decât după 3-4 ore, deși fuseseră anunțați de cei de la Comisia Europeană că vom fi acolo. În cazul meu, au fost sunați de 3 ori de oficialii UE pentru a afla dacă am ajuns, iar aceștia le-au spus că nu venisem, deși eu îmi lăsasem bagajul la ei cu câteva ore înainte.

Later edit:

Nu m-am putut abține și le-am lăsat și un comentariu pe Google. Imediat ce au aflat de el, m-au întrebat care sunt problemele și s-au oferit să îmi schimbe camera. Încă nu au aflat de unde venea mirosul din camera mea…. pereți sau covor, dar mi-a plăcut atitudinea celui de la recepție. Foarte promptă și hotărâtă. M-aluat prin suprindere fiind obișnuit cu serviciile din România. 

La plângerile uneia din colegele din Olanda, cum că oamenii nu știu să zâmbeasca, ba mai mult sunt foarte încruntați, am menționat și asta în comentariul de pe Google. În seara asta, omul de care se plângea colega de breaslă era tot un zâmbet. asta mă face să cred că, și chiar dacă a simulat zâmbetul, omul de la hotel Leopold a fost receptiv. În România nu m-aș fi lovit de o astfel de situație în care, cel presupus vinovat să rezolve problema amiabil. Noi nu avem cultura asta… din păcate!  

Lucruri nesimțite?!?! 

În seara asta, cina a fost plătită de reprezentanții CE. OK, toate bune și frumoase până aici. Mii de multumiri gazdelor noastre! Ce nu mi-a plăcut a fost că la masă am fost trei oameni, doi jurnaliști din România și unul din Etiopia. Când ne-a fost revit vinul, sticla era deja pe jumătate goală. Un fel de „luați mă și voi resturile!”… am trecut cu vederea lucrurl asta. Dar când a venit și a doua oară să facă același lucru… a venit tot cu o sticlă pe jumătate goală de la o altă masă. Sunt curios dacă au taxat gazdele noastre cu 2 sticle de vin, desfăcute în fața noastră sau a fost din partea casei. …Eh, voi afla zilele viitoare când o sa întreb fetele care ne-au primit cu atâta căldură în Bruxelles!

 

Facebook Comments
42

Leave a Reply