Hammamet, un fel de Cap Aurora 1986 în varianta tunisiană

Hammamet, un fel de Cap Aurora 1986 în varianta tunisiană


0
20

Dacă îți este dor de o plimbare în timp, prin stațiunile românești ale Epocii de Aur, dar nu ai destui bani pentru a-ți permite un concediul pe litoralul românesc decât în perioada programului „Litoralul pentru toți”, atunci poți merge în Hammamet, Tunisia.

Această stițiune din nordul Tunisiei arată exact ca stațiunea noastră, Cap Aurora. Poate pe alocuri chiar mai bine, dacă privești din punct de vedere al specificului african. Dar, majoritatea clădirilor sunt vechi, pe alocuri părăsite, iar aici vorbim de partea turistică, nu de oraș.

vacanță în hammamet hammamet cap aurora hoteluri hammamet vacanță în hammamet hammamet cap aurora hoteluri hammamet vacanță în hammamet hammamet cap aurora hoteluri hammamet

O parte dintre hoteluri sunt și noi, și bine îngrijite, dar înainte de a-ți rezerva o cazare la vreunul dintre hotelurile din Hammamet va trebui să te documentezi temeinic. În fine, dacă nu ai nici o pretenție de lux și vrei doar un concediu liniștit, alături de familie, poți alege chiar orice hotel de aici. Majoritatea sunt pentru cei care au buget limitat și oferă calitate preț destul de echitabil.

Hoteluri cât palmierii

Trecând peste aspectul cu reminiscențe oferite românilor, Hammamet are un farmec aparte, iar acest lucru este dat în mare parte de aceleași clădiri care au fost construite pentru a nu depăși înălțimea palmierilor. Din acest motiv veți descoperi numai hoteluri de maxim 5 etaje.

vacanță în hammamet hammamet cap aurora hoteluri hammamet

În Hammamet s-a stabilit în anii 1920 milionarul arhitect român George Sebastian. Casa acestuia care emana extravaganță și lux în acea perioadă este acum Centul Cultural Internațional. Se spune că o parte din artitectura locului i se datorează.

În unele hoteluri vei descoperi stilul arab de baie, adică cel compus din două încăperi. Într-una este wc-ul propriu-zis și îți dă impresia că îți faci nevoile într-o olița care a fost așezată într-o cutie de carton de biscuiți RoStar, iar în cealaltă încăpere se află cada și chiuveta.

vacanță în hammamet

Vacanță în Hammamet

Dacă vrei o vacanță în Tunisia, atunci trebuie să știi că sunt deja operatori care au charter către această destinație.

„După o pauză, în 2019 Christian Tour reia zborurile charter către Tunisia si va opera în acest sezon trei avioane pe săptămână, cu plecare de pe aeroporturile Otopeni, Cluj-Napoca si Arad. Am luat aceasta decizie pentru că destinația Tunisia este una extrem de ofertantă, diversă și foarte accesibilă. Și încă un aspect demn a fi mentionat: sigură. Estimăm că până la începutul lunii octombrie (când va decola ultimul avion cu destinația Tunisia), vom trimite în vacanță în această țară aproximativ 9.900 de turiști români”, spun oficialii Christian Tour. 

Pachetele turistice pornesc de la 450 de euro/persoană (cu toate taxele incluse) pentru 7 nopți de cazare într-un hotel de 4 stele, regim all inclusive, bilete de avion, transferuri și asistență turistică. Iată și câteva exemple de prețuri calculate pentru luna iulie, când e vârf de sezon:

Hotel de 3 stele: de la 337 euro + 95 euro taxe/ pers/ sejur

Hotel 4 stele (Magic Splash Venus): 424 euro + taxe/ pers / sejur

Hotel 5 stele (Magic Life): 550 euro + taxe / pers/ sejur

Ce poți face în Hammamet

Dacă îți place viața de noapte, atunci ai ce face în oraș. Tunisienii sunt oameni cu care te poți distra chiar mișto pentru că nu sunt atât de încuiați religios așa cum sunt alte popoare din jurul lor. Oamenii se relaxează la o narghilea, chiar și un vin bun local sau altele „mai grele” și ilegale (dar nu recomand asta).

vacanță în hammamet hammamet cap aurora hoteluri hammamet vacanță în hammamet hammamet cap aurora hoteluri hammamet vacanță în hammamet hammamet cap aurora hoteluri hammamet vacanță în hammamet hammamet cap aurora hoteluri hammamet

Dacă vrei să vizitezi medina din Hammamet, atunci va trebui să o faci pe timp de zi. Cetatea veche, care înainte veghea tot traficul din golful stațiunii, acum a devenit un imens bazar, de unde poți cumpăra tot felul de suveniruri și nimicuri folositoare. Singurul lucru pe care nu-l recomand a fi cumpărat de acolo este șofranul, care mai mult ca sigur este prea scump și fals pentru a da banii ăia.

vacanță în hammamet hammamet cap aurora hoteluri hammamet vacanță în hammamet hammamet cap aurora hoteluri hammamet vacanță în hammamet hammamet cap aurora hoteluri hammamet vacanță în hammamet hammamet cap aurora hoteluri hammamet vacanță în hammamet hammamet cap aurora hoteluri hammamet

Plajele din Hammamet

Apele turcoaz ale Hammamet se termină în plaje cu nisipuri aurii pe care fiecare hotel de pe malul mării și le-a adjudecat. Pe plajă este imposibil să nu găsești să faci diferite sporturi care apoi se vor termina cu o baie în mare. Nici beach bar-urile nu trebuie să le neglijezi, mai ales că pe căldură trebuie să te hidratezi cât mai mult.

vacanță în hammamet hammamet cap aurora hoteluri hammamet vacanță în hammamet hammamet cap aurora hoteluri hammamet vacanță în hammamet hammamet cap aurora hoteluri hammamet vacanță în hammamet hammamet cap aurora hoteluri hammamet

Nisipul nu este unul tocmai fin, așa ca în paradisurile exotice, ci mai mult ca acela de-l găsești și pe partea de nord a Mediteranei, adică Grecia, Italia, Spania, Albania sau Croația.

 

 

Facebook Comments
0
20

Leave a Reply