Grecia, cea mai căutată destinație externă în 2019

Grecia, cea mai căutată destinație externă în 2019


0
20

Grecia este cea mai căutată destinație de români în 2019, peste 3.300 de persoane achiziționându-și vacanțe într-o stațiune elenă, de la Christian Tour, la Târgul de Turism 2019.

Pe locul secund în topul destinațiilor preferate de vizitatorii Târgului de Turism a fost Turcia, în special stațiunea Antalya, preferată mai ales de familiile cu copii.

Topul trei al destinațiilor solicitate de români în cele patru zile este completat de Egipt, către care Christian Tour va opera în acest sezon șapte avioane charter pe săptămână, cu plecare din București, Cluj-Napoca, Oradea, Timișoara și Iași.

Cele mai scumpe pachete cumpărate pe durata târgului au fost în Hurghada, unde un grup de 19 persoane a plătit aproape 13.400 de euro pentru un sejur, și în Țările Nordice, unde un grup de 12 persoane a achitat peste 12.400 de euro pentru un circuit.

Destinațiile exotice prind tot mai bine

În ceea ce privește destinațiile exotice, cele mai căutate pachete pe durata târgului au fost sejururile de 7 nopți, în regim all inclusive, în Punta Cana (Republica Domnicană), iar printre destinațiile noi cerute de turiști s-au numărat Jamaica și Cuba.

„Ținând cont de tarifele foarte bune, Punta Cana are toate șansele să devină noua Antalye. Turiștii sunt extrem de încântați de condițiile pe care le găsesc în hotelurile de 4 și 5 stele, de meniurile din restaurante care includ fructe de mare, pește, fructe exotice precum ananas, papaya și fructul pasiunii, de plaje și de activitățile la care pot lua parte”, a declarat Cristian Pandel, acționarul principal al companiei Christian Tour.

Și destinațiile interne au fost căutate de turiștii români; cei care au cumpărat vacanțe zilele acestea s-au orientat în special spre litoralul românesc, unde Mamaia și Eforie Nord au fost cele mai solicitate stațiuni, și zona balneară. Mulți dintre vizitatorii standului s-au prezentat cu tichete de vacanță.

“Toate aceste cifre confirmă faptul că românii călătoresc din ce în ce mai mult, au prins gustul vacanțelor atât în țară, cât și peste granițe. Călătoriile fac parte din viața noastră mai mult decât în orice alt secol, pentru că vacanța nu mai este și nu trebuie să fie un lux, ci o necesitate; de aceea ofertele create de Christian Tour pentru Târgul de Turism au fost gândite în așa fel încât să fie accesibile unui număr cât mai mare de vizitatori”, a subliniat Cristian Pandel.

Facebook Comments
0
20

Leave a Reply