Florența – dolce far niente cu un gelato sub soare

Florența – dolce far niente cu un gelato sub soare


0

Am descoperit Florența într-o toamnă blândă de septembrie. Nici prea cald să ne sufocăm, nici răcoare, nici super super aglomerat, dar nici pustiu. Perfect pentru ceea ce aveam în minte: să rătăcim pe străzi, să ne relaxăm, să mâncăm înghețată (n-aș fi crezut în viața mea că voi mânca atâta, eu nu înțeleg înghețata ca desert), să ne bucurăm de orice ne-ar fi ieșit în cale, iar seara să cinăm în inima orașului toscan savurând mâncarea italiană pe care o ador…cu tot glutenul și caloriile ei.

Florența dolce far nienta

Firenze este unul dintre cele mai romantice locuri din lume, they say. Nu aș putea să validez acest titlu, dar vă spun că este un orășel în care m-aș pierde oricând cu iubitul meu de mână, într-o rochie verde crud vaporoasă și o pereche de tenişi roșii, departe de nebunia vieții de zi cu zi.

Firenze este un oraș în care să o ceri de soție sau să îl ceri de soț, asta vă spun sigur, însă nu aș ști să explic exact de ce.
La prima vedere pare similar cu alte orașe pe care le-am mai vizitat și, totuși, este mult mai romantic. Să fie clădirile vechi înconjurate de măslini, sau poate străduțele înguste pe care te pierzi în timp ce mergi mână-n mână cu el?

Să fie terasele cochete unde poți savura un caffe în timp ce privești impunătorul Dom Santa Maria del Fiore ori Palazzo Vecchio sau poate este despre artiștii boemi trubaduri pe care îi vezi prin fiecare piațetă? Habar nu am, însă se simte un aer romantic peste tot.

(Pentru cazare cautați cele mai bune oferte mai jos)Booking.com

Florența este inima Toscanei și bate puternic pentru că sute de mii de oameni vin din toate colțurile lumii să o trăiască, fiind nu doar un loc foarte romantic, ci și unul dintre leagănele importante ale culturii mondiale. Toate atracțiile turistice sunt la o aruncătură de băț una de cealaltă.
Piazza della Signoria, Santa Maria Novella, Ponte Vecchio sunt câteva dintre locurile în care m-am scăldat în soare și în energia caldă a orașului.

Iar din Piazza Michelangelo am admirat priveliștea care îți taie respirația. Ador treaba asta, o fac în fiecare oraș pe care îl vizitez. Caut un loc de unde pot vedea orașul de sus, merg acolo (de preferat pe jos) să respir și să mă bucur de priveliște.

Citiți mai departe pe minunatul site al Ilenei Andrei! 

Facebook Comments
0

Leave a Reply