Flight Refund: Tarom, cea mai de încredere companie aeriană

Flight Refund: Tarom, cea mai de încredere companie aeriană


Tarom s-a situat pe locul întâi din punct al numărului de curse cu incidente raportat la volumul total al zborurilor, cu 1,2 incidente la 100 de zboruri, în primele 8 luni ale anului 2018, arată o analiză Flight Refund.  

La polul opus s-a situat Air France, cu o pondere de aproape 4 ori mai mare a incidentelor, de 4,6%. Analiza a luat în considerare 6 companii naționale, active în România: Tarom,  LOT, Czech Airlines, Lufthansa, Air France și British Airways.

În primele opt luni ale anului, cele șase companii au înregistrat în total 981.189 de zboruri și un procent mediu de incidente de 2,9%. Sub media s-au clasat Tarom, cu 1,2%, Czech Airlines cu 1,6%,  British Airways cu 2% și Lufthansa, cu 2,6%.

Doar Air France a înregistrat un procent peste medie, de 4,6 incidente la o sută de zboruri. Rezultatele slabe înregistrate de către operatorul francez și cel german sunt efectul direct al grevelor din prima parte a anului care au condus la anularea a sute de zboruri și a unei greve a controlorilor de trafic în Germania.

De remarcat că o analiză anterioară a Fligft Refund a arătat că, cel puțin în România,  companiile tradiționale au înregistrat o pondere dublă a incidentelor de zbor față de transportatorii low cost.

Astfel, anul trecut în România, companiile tradiționale au avut un procent de 0,42% din totalul zborurilor înregistrate. În cazul curselor low cost, ponderea a fost de 0,22% din total, adică jumătate din procentul curselor companiilor tradiționale.

“Numărul curselor aeriene din Europa crește cu rapiditate, iar infrastructura rămâne în urma acestei evoluții.  În acest context, ne așteptăm ca numărul incidentelor să crească. Pasagerii au dreptul la compensații de până la 600 de euro dacă incidentul este imputabil liniei aeriene. Serviciul online Flight Refund ajută acei călători al căror zbor a întârziat mai mult de 3 ore, a fost anulat sau în cazul în care li     s-a interzis îmbarcarea în mod nejustificat. Din păcate, mai puțin de 5% din călători își cunosc drepturile”, declară Anikó Bolyó general manager Flight Refund.

Facebook Comments

About Adelina Barbu

Adelina Barbu - Storyteller la Magical Taste (magicaltaste.eu) - ofițer de poliție îndrăgostit de arta culinară pe care am păstrat-o la nivel de aventură în bucătăria proprie. Din acest motiv am ales să experimentez, dar nu ca dr. Frankenstein, în crearea unor mâncăruri atât tradiționale dar și internaționale.

Leave a Reply