Festivalul Zilele Muzicale Româno-Americane are loc la Sibiu între 22 și 28 iunie

Festivalul Zilele Muzicale Româno-Americane are loc la Sibiu între 22 și 28 iunie


42

Concertul Classic meet Jazz, în care publicul va putea face cunoştinţă cu lucrări din repertoriul classic şi de jazz interpretate de Elena Mîndru, alături de Orchestra Simfonică a Filarmonicii de Stat Sibiu, condusă de maestrul Sabin Păutza, deschide vineri “Zilele Muzicale Româno-Americane”. 

Festivalul, care se desfăşoară în perioada 22-28 iunie, are în program trei evenimente şi va culmina cu tradiţionalul concert simfonic în aer liber din Piaţa Mare. 

Festivalul se va deschide vineri, 22 iunie la Sala Thalia, cu un concert de jazz simfonic, “Classic meet Jazz”, în care publicul va putea face cunoştinţă cu lucrări din repertoriul classic şi de jazz interpretate de Orchestra Simfonică a Filarmonicii de Stat Sibiu condusă de dirijorul Sabin Pautza, interpretă Elena Mîndru. 

“Quartet for the end of time” de Olivier Messiaen este propunerea pentru seara de 26 iunie. Protagoniştii serii vor fi Yakov Kasman, pian (SUA), Daniel Szasz – vioară (SUA), Ciprian Dancu – clarinet şi Makcim Fernandez Samodaiev – violoncel. 

Festivalul se va încheia joi, 28 iunie, cu un eveniment devenit tradiţie pentru Sibiu, Concertul Simfonic în Aer Liber. “American & Romanian Musical Intersections” este titulatura sub care vor fi prezentate publicului secvenţe de musical şi muzică de film, lucrări semnate de J. Williams, T. Olah, C. Porumbescu, L. Bernstein sau L. Webber. Alături de Orchestra Simfonică a Filarmonicii de Stat Sibiu, condusă de dirijorul American Scott Speck, pe scena din Piaţa Mare va mai urca soprana Irina Baianţ şi violonistul Daniel Szasz. 

Intrarea la acest concert este liberă. 

Biletele se pot procura de la Casa de bilete a Filarmonicii de Stat Sibiu, Sala Thalia. Preţul unui bilet este de 30 de lei pentru concertul din 22 iunie şi 20 de lei pentru concertul din 26 iunie. Se acordă o reducere de 50 % pentru elevi, studenţi şi pensionari.

Se asemenea, Sibiul se pregătește să fie Regiune Gastronomică Europeană în 2019, iar pentru acest lucru, deja a hotărât că își va face o monedă locală. 

Facebook Comments
42

Leave a Reply