Ferma de scoici Dalboka, escapadă culinară de-o zi

Ferma de scoici Dalboka, escapadă culinară de-o zi


0

Dacă încă nu ați ajuns până acum la ferma de scoici Dalboka, ar fi timpul să o faceți. Locul este ideal pentru cei cărora le plac fructele de mare preparare în câteva zeci de feluri.

În fine, după cum îi spune și numele, la Dalboka, principalul fel de mâncare este reprezentat de scoici, și nu veți fi dezamăgiți de ceea ce veți găsi acolo. Locul a devenit foarte popular în ultimii ani și bulgarii s-au adaptat foarte bine, la sutele de clienți care le trec pragul zilnic. 

ferma de scoici Dalboka

Noi am făcut o tradiție din a merge în fiecare an acolo pentru că ne plac midiile amestecare cu firimituri de pâine și usturoi, dar și pentru că marea îți stă cuminte la picioare.

Salatele cu fructele de mare sunt absolut demențiale, iar pentru o masă completă, de două persoane, cu băuturi incluse, noi am dat echivalentul a 100 de lei.

ferma de scoici Dalboka

Ne-am luat o porție de scoici natur cu condimente de 600 de grame (6 leva), midii Dalboka cu firimituri și usturoi 200 g (8 leva), icre 150 g – 6 leva (e singurul lucru pe care nu-l recomandăm), mic dejun Neptun porție mică 200 g – 8 leva, pâine 0,3 leva/felia, apă plată 1,5 l /3 leva, bere Kamenitza/ 3 leva, Old Beer 4 leva.

ferma de scoici Dalboka

Sfaturi pentru o experiență plăcută la Dalboka

Ce trebuie să știți înainte să ajungeți acolo este că pentru a evita aglomerația va trebui să vă faceți o programare, asta dacă mergeți în weekend și nu vreți să așteptați cel puțin jumătate de oră până veți primi masă.

ferma de scoici Dalboka

Plata se poate face și în lei, leva sau cu cardul, fără nici o problemă. Bulgarii care servesc acolo știu română cât să vă poată lua comanda și să vă facă niște recomandări.

ferma de scoici Dalboka

La doar 40 de kilometri de Vama Veche, ajungeți în mai puțin de jumătate de oră acolo. Este la doar 6,5 km de Kavarna, iar în drumul vostru puteți cumpăra și produse tradiționale de la localnici, produse care sunt mult mai ieftine decât la noi în țară.

 

Facebook Comments
0

Leave a Reply