Insula Thassos, ca orice alt punct turistic, din păcate, oferă și experiențe neplăcute. Și nu mă refer la turiști, pentru că aici nu am foarte multe de comentat, deși fiind un cerc vicios este foarte posibil ca o parte din vină să le revină și lor. Dar de această dată mă voi referi strict la terasele/restaurantele întâlnite în Limenaria și nu numai.
Înțelesesem înainte de plecarea în concediu – este foarte important sa te documentezi – că este un orășel turistic care îți oferă experiențe culinare inedite și asta datorită diversității restaurantelor. Da, a fost adevărat! Experiența a fost inedită, dar nu într-un mod plăcut.
După o plimbare destul de lungă, am poposit la una dintre terasele din Limenaria. Aaa, să nu uit! Limenaria este Mamaia insulei Thassos la prețuri și curățenie. Am avut senzația că intru într-un bazar, exact ca în Mamaia.
Singura diferență este că, în timpul nopții, nu sunt cluburi care să perturbe liniștea turiștilor. Am observat că această parte a insulei este destul de căutată de români pentru că majoritatea restaurantelor și-au adaptat meniul după cerințele lor. Au introdus preparate românești, faimoasa ceafă de porc cu nelipsiții cartofi prăjiți, ba chiar și micii.
În încercările noastre de a găsi o terasă care să ne mulțumească, am ales una chiar pe faleza din Limenaria și a fost una dintre cele mai proaste decizii din concediu. Cred că nu am fost foarte inspirați pentru că în acea perioadă aveau loc lucrări de consolidare a plajei în vederea construirii un mic port turistic.
Evitați terasa Palataki!
Ziua proastă a început, de fapt, în momentul în care ne-am așezat la masă, la terasa Palataki. Fețele de masă arătau de parcă ar fi trecut prin război, murdare, pătate – cred ca puteai vedea ce a fost comandat pe la începutul sezonului. Acesta ar fi trebuit să fie primul semn pentru noi că serviciile sunt proaste, dar ne-am încăpățânat să credem că poate mâncare nu e la fel de dezgustătoare la fețele de masă.
Meniurile erau traduse și în limba română. Ar putea fi considerat un plus, dar după toate experiențele am înțeles că acolo unde sunt meniuri traduse, mâncarea, servirea, igiena lasă de dorit. La o comandă de două supe de pui și un gyros de porc, cel mai bun a fost untul pe care ni l-au adus înaintea servirii preparatelor. Unul la cutiuță pe care-l primești și în avion, acela micuț și destul de bun. Pe bună dreptate acela a fost cel mai bun produs pus pe masă de restaurantul respectiv.
Mâncarea, cel puțin scârboasă
Supele de pui au fost comandate de părinții mei, care au ținut neapărat să mănânce ceva ușor. Mare greșeală pentru că la cât ulei era în „supă” sigur era mai grasă decât gyrosul soțului. Nu exagerez deloc atunci când spun că supa era de fapt o lătură în care părea că s-a spalat bucătarul pe mâini înainte de a ne-o aduce nouă. Culmea, au și servit-o într-un castron transparent, parcă să ne sfideze arătându-ne stratul de ulei care baltea peste zeamă.

Foto: Poza este în ceață pentru că nici obiectivul aparatul nu a suportat să vadă scârboșenia numită mult prea generos „supă de pui”
Legumele din supa de pui erau reprezentate cu o generozitate covârșitoare de orez și pe ici pe colo niște bucăți rătăcite de ardei sau roșie. Pieptul de pui părea că a fost rupt direct de pe pasăre și aruncat acolo. Bucăți mari de piept de pui de ne-am șimțit că ne-au adus de fapt friptură la grătar înecată într-o zeamă galbuie cu gust de vomă. (Îmi pare rău că folosesc aceste cuvinte, dar credeți-mă că sunt cele mai frumoase pe care le pot găsi în vocabular pentru a descrie masa. Deși a trecut aproape o lună de la această experiență, tot nu pot schimba grimasele pe care mi le stârnesc imaginile prânzului de la restaurantul Palataki).
Gyrosul pe care soțul meu l-a primit era, de fapt, doar niște carne de porc rașchetată în bucăți mari de pe rotisor. Lângă acestea au turnat câțiva cartofi, o lungură de tzatziki și două rondele de ceapă și aia a fost masa.
Citește mai departe în Pagina 2
- Cele mai căutate destinații de city break, din această toamnă - 24/10/2018
- City break la Budapesta, cu doar 10 euro biletul de autocar - 21/10/2018
- Vacanță în Malta: Destinația „mașină de tocat banii” cu servicii proaste - 20/10/2018
- Vacanța în Malta sau cum să îți strici toată vacanța cu servicii proaste - 19/10/2018
- City break în Sofia. Prețul pentru autocar, de la 10 euro - 18/10/2018
- Revelion de lux 2018-2019 în România. Câteva recomandări Christian Tour - 17/10/2018
- Pompei, o vizită în orașul de sub vulcanul Vezuviu - 16/10/2018
- City break la Napoli – il vero gusto italiano - 14/10/2018
- Termenul de eliberare a pașapoartelor scade la 15 zile - 13/10/2018
- Cele mai ieftine destinații însorite în care să evadezi iarna aceasta - 12/10/2018