Excursie la Mănăstirile Bucovinei: locul în care Dumnezeu a coborât e Pământ

Excursie la Mănăstirile Bucovinei: locul în care Dumnezeu a coborât e Pământ


0
20

Parcă nu ai simțit atingerea Cerului până nu ai ajuns într-o excursie la mănăstirile Bucovinei, locul în care pare că Dumnezeu Însuși a coborât pe Pâmânt pentru a creea acele locuri pline de evlavie. 

Așa că, lasă-te purtat de dragostea pentru frumosul divin pe care mâna muritorilor credincioși le-au creat din iubire pentru Dumnezeu și vino cu IRI Travel în locuri încărcate de o spiritualitate aparte.

Din acest motiv îți propunem o excursie de cinci zile la mănăstirile Bucovinei unde natura a fost sculptată pentru a completa peisajul duhovnicesc.

Excursie la mănăstirile Bucovinei: Programul excursiei

Ziua 1: Întâlnire cu însoțitorul de grup la Gara de Nord – ora 6.00. Primul obiectiv al zilei sunt spectaculoasele Chei ale Bicazului și Lacul Roșu, singurul lac de baraj natural din România. Ne îndreptăm apoi spre Piatră Neamț, unde vizităm Curtea Domnească. Construit între anii 1468-1475 de către lui Ștefan cel Mare, rolul complexului a fost unul administrativ pentru tot județul Neamț.

Biserica „Sf Ioan Botezătorul” a fost construită ulterior, iar că o necesitate pentru biserica a fost construit Turnul lui Ștefan cel Mare. Din Complexul Curtea Domnească din Piatră Neamț face parte și Muzeul Curtea Domnească situat lângă liceul Petru Rareș. Sosire la pensiune/hotel unde vom fi cazați pentru următoarele 4 nopți.

Ziua 2: După micul dejun ne îndreptăm spre cele mai celebre mănăstiri din zona: Moldovița, Sucevița, Putna, Dragomirna. Ne vom opri pentru vizite și la Chilia lui Daniil Sihastru de la Putna și la Muzeul Oului din Moldovița, cel mai mare muzeu cu ouă decorate din lume cuprinzând peste 11.000 de exponate. Încheiem ziua cu o vizită la Marginea, renumit centru de artă populară, cunoscut îndeosebi pentru ceramică neagră ce se produce aici. Îndeletnicirea olăritului are tradiții vechi în localitate. Aici se modelează manual lutul argilos în scopul fabricării vaselor cu întrebuințare casnică pentru gătit sau pentru prelucrarea laptelui și diverse alte forme ornamentale. Ceramică produsă aici este unică pe plan internațional prin culoarea neagră rezultată în urmă arderii, precum și prin modelarea unor forme specifice tradiționale. Sosire la pensiune/hotel.

Ziua 3: Mic dejun. Ne îndreptăm cu autocarul spre Muzeul de Artă din Fălticeni, muzeu constituit din donația făcută de sculptorul român Ion Irimescu și găzduiește cea mai mare colecție de autor din țară. Ajungem apoi în Suceava, unde vom face un tur pietonal al centrului istoric și vom vizită Muzeul Satului Bucovinean. Ne oprim în Botoșani, oraș cunoscut pentru talentele pe care le-a oferit României: Mihai Eminescu, George Enescu sau Nicolae Iorga. Încheiem ziua la Ipotești, locul unde a copilărit cel mai mare poet al României, și care adăpostește astăzi un muzeu dedicat vieții și operelor lui Eminescu, alături de mormintele părinților și fraților acestuia. Tot acolo este și lacul cu nuferi care a inspirat atâtea poezii celebre. Sosire la pensiune/hotel.

Ziua 4: Mic dejun. Puteți opta între o zi liberă la pensiune/hotel sau ne puteți însoți într-o excursie (contra cost, 25 euro/persoană) dincolo de graniță, la Cernăuți. Un amestec fermecător de istorie și contemporaneitate, cu Centrul său vechi, întins pe o suprafață impresionantă, orașul este împânzit de clădiri frumoase și atent restaurate și de monumente pline de semnificație. La Universitatea din Cernăuți, au studiat o mulțime de personalități, de la Ciprian Porumbescu la părintele Stăniloaie. Ziua la Cernăuți se va încheia cu o plimbare pe bulevardul Olga Kobyleanska, un corso al tinerilor și ai celor în vârstă și un veritabil argument pentru reafirmarea comparației dintre capitală Austriei și Cernăuți, căruia i se spunea în epocă Mică Vienă. Bulevardul este unul exclusiv pietonal și te poartă printre clădiri lucrate la milimetru, de la Primărie și până la Mitropolie. Sosire la pensiune/hotel.

Ziua 5: După micul dejun vom vizita Mănăstirile Humor și Voroneț, cele mai frumoase bijuterii ale Bucovinei. Oprim la întoarcerea spre București la Hanului Ancuței. Datorită scrierilor extraordinare ale lui Sadoveanu, Hanul Ancuței este și în ziua de astăzi un obiectiv turistic. Vizitatori din toată țară vin să descopere locul care l-a inspirat pe marele scriitor și vor să petreacă măcar câteva minute în interior. unul dintre cele mai vestite hanuri românești din toate timpurile. Sosire în București seară, în funcție de trafic.

Facebook Comments
0
20

Leave a Reply