Excursie la Cernobîl în premieră în România cu doar 395 euro/sejur

Excursie la Cernobîl în premieră în România cu doar 395 euro/sejur


0
20

IRI TRavel organizează excursie la Cernobîl în aprilie 2020, sejurul fiind o premieră în România în domeniul turismului. Excursia costă numai 395 de euro și va dura 5 zile. 

Cazarea se va face în hoteluri de 3 stele pe teritoriul Moldovei și Ucrainei, iar transportul cu autocarele IRI Travel acreditate la nivel internațional

Excursie la Cernobîl: Descrierea programului

Marți, 28 aprilie – București-Chișinău

Întâlnire cu ghidul la Gara de Nord la ora 6.00. Plecare spre Chișinău la ora 6.30, pe traseul București – Buzău – Focșani – Bacău – Iași – Chișinău. Tur panoramic și pietonal al Chișinăului. Vom admira Bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt, principala arteră a orașului, Arcul de Triumf, statuia lui Ștefan cel Mare, Aleea Clasicilor, Parlamentul. Vizită la Catedrala Mitropolitană. Cazare Hotel 3* în Chișinău și timp liber la dispoziție.

Miercuri, 29 aprilie – Chișinău – Kiev

Mic dejun. Plecare spre Kiev, sosire în cursul după-amiezii. Tur de oraș în care vom putea admira Maydan Nezalezhnosti ( Piața Independenței ), Palatul Mariyinskiy cu parcul și podul îndrăgostiților, Mănăstirea din peștera Pechersk Lavra, Catedrala Sf. Sofia. Timp liber. Cazare Hotel 3* în Kiev și timp liber la dispoziție.

Joi, 30 aprilie – Vizită Cernobîl

Mic dejun. Întâlnire cu ghidul și plecare pentru excursie în zona Cernobîl (descrierea excursiei mai jos).  Sosire în Kiev seară. Cazare Hotel 3* în Kiev și timp liber la dispoziție. 

excursie la cernobîl iri travel

Descrierea excursiei de o zi la Cernobil:

 • Intare in zona de siguranta de 30 kilometri: checkpoint-ul (CAT) „Children”;
 • Satele Zalessye si Kopachi: vizita cladiri ramase dupa evacuarea populatiei;
 • Checkpoint-ul „Lelev”: intrare in zona de sigueranta de 10 kilometri;
 • Zona deactivata „Ginger Forest” – cea mai puternic afectata de explozie, copacii au devenit rosiatici din cauza radiatiilor;
 • Vizita Pripyat, orasul abandonat de catre locuitori in 1986: „roata”; Grădinița și școala, piscina orășenească, stadionul, cinema Prometheus, un dig cu debarcader inundate, o clădire a poliției;
 • Clădirea Comitetului Executiv orășenesc – unde a fost creat primul centru de urgență;
 • hotelul ”Polissya”, unde a existat un post de observatie pentru operatiile executate cu elicopterele peste ruinele reactorului nr 4 care au preluat și evacuat victimele accidentului;
 • Clădirea Centralei Artomoce de la Cernobîl: memorial în Clădirea Administrativă, Sarcofagul- platforma de observație, tur în jurul zonei;
 • Zona secretă Cernobil-2 Gia- Antenele gigantice ale „ARC-1”, orașul secret, care asigurau urmărirea rachetelor balistice cu raza lungă de acțiune;
 • Prânz la Cernobil;
 • Orasul Cernobîl: tur pietonal; observarea orașului și a expoziției de echipamente și roboți care au participat la eliminarea urmărilor accidentului, un monument al „celor care au salvat lumea”.

Notă: Turul este 100% legal, fiecare participant va primi permis de acces din partea statului ucrainean. Ruta aleasă este absolut sigură! Pe parcursul turului de o zi participanții vor fi expuși la o doză de radiații de 160 de ori mai mică decât doză primită în timpul unei radiografii și de 3600 de ori mai mică decât cea din timpul unei scanări cu computer tomograf a întregului corp.

Important! Fiecare participant trebuie să trimită agenției la înscriere copie după pașaport valabil minim 6 luni de la dată întoarcerii din Ucraina, pentru a obține permisul de intrare în zona Cernobîl.

Vineri, 1 mai – Kiev – Chișinău

Mic dejun. Plecare spre Chișinău, cu popas în orașul Uman pentru vizitarea Parcului Peisagistic, unul din cele mai mari și mai frumoase din Europa ( 196 km, realizat între 1800-1804 de Poniatoski pentru iubita sa, Sofia). Cazare Hotel 3* în Chișinău și timp liber la dispoziție.

Sâmbătă, 2 mai – Chișinău – București

Mic dejun. Opțional (grup minim 30 de turiști) ne îndreptăm spre orașul vinicol subteran Cricova, cea mai populară cramă a Moldovei, cu o colecție impresionantă de vinuri exclusive și o lungime totală a galeriilor ce depășește 60 km;  vom degusta băuturi atent selecționate și vom face o plimbare cu trenulețul electric subteran, însoțiți de ghidul local (preț informativ 50 EURO/ persoană. Turiștii care nu doresc excursia de la Cricova vor fi preluați de la hotel în jurul prânzului). Plecare din Chișinău spre București, sosire seară în funcție de condițiile de trafic.

TARIF: 395 euro/persoană

Avans minim la înscriere : 50 euro / pers. Diferența se achita cel târziu cu 30 de zile înainte de plecare.

Supliment single 175 euro / pers.

Nu sunt acceptați minori pentru acest circuit.

Prețul include:

-transport cu autocar clasificat pentru curse interne și internaționale,

-cazare 2 nopți Hotel 3* cu mic dejun în zona Chișinău

-cazare 2 nopți Hotel 3* cu mic dejun în zona Kiev

-Excursia de o zi în zona Cernobîl cu masă de prânz inclusă, cu agenție locală

-ghid însoțitor pe tot parcursul circuitului

Prețul nu include:

Excursia opțională la Cricova, intrările la obiectivele turistice din Moldova și Ucraina dacă este cazul, mesele de prânz și cină neincluse în tarif. Orice alt serviciu care nu este menționat.

– Locuri preferențiale autocar (primele 3 banchete) 20 euro/persoană

Grup minim 40 persoane.

ATENȚIE : * În cazul nerealizării numărului minim de participanți menționat în program agenția își rezervă dreptul de a anula excursia cu maxim 15 zile înaintea datei de plecare. * Însoțitorul de grup poate modifică ordinea de vizitare a obiectivelor turistice fără a afecta structura programului.

Facebook Comments
0
20

Leave a Reply