Excursie de 5 zile – Hunedoara și comorile Banatului

Excursie de 5 zile – Hunedoara și comorile Banatului


0
20

Hunedoara și comorile Banatului este o excursie de 5 zile în care veți păși în istorie alături de IRI Travel, care a creat acest circuit special pentru a vă bucura de experiența culturii legate de strămoșii noștri care au umplu paginile cărților cu faptele lor vitejești. 

Astfel că alături de noi, veți avea ocazia să ajungeți la mormântul lui Mircea cel Bătrân dar și în cetatea Alba Carolina sau la Castelul Huniazilor. Acesta din urmă a intrat în topurile celor mai frumoase castele din lume, așa cum un alt obiectiv, cascada Bigăr, a fost aleasă una dintre cele mai spectaculoase cascade din lume.

Excursie de 5 zile – Hunedoara și comorile Banatului

Date de plecare: 27.11.2020

Orașe de îmbarcare: București – Pitești– Râmnicu Valcea

Orase de debarcare: Craiova – Pitești – București

Descrierea programului excursie de 5 zile – Hunedoara și comorile Banatului

Ziua 1: Plecare ora 06:30 din București pe traseul București-Pitești-Râmnicu Vâlcea-Cozia-Albă Iulia-Hunedoara. Pe traseu se va face o scurtă oprire la Mănăstirea Cozia – ctitoria lui Mircea cel Bătrân, care e și înmormântat în naos, ca și mama lui Mihai Viteazu, Teofana, care s-a călugărit aici – așadar datează de vreo 600 de ani, lucru vizibil și în arhitectură și în picturile murale, restaurate atent.


REZERVĂ Excursie de 5 zile – Hunedoara și comorile Banatului


Oprire în Alba Iulia pentru vizită Cetății Alba Carolina. Vizităm Castelul Hunedoarei, numit și Castelul Corvinilor sau al Huniazilor, este cetatea medievală a Hunedoarei, unul din cele mai importante monumente de arhitectură gotică din România. Este considerat unul dintre cele mai frumoase castele din lume, fiind situat în „top 10 destinații de basm din Europa”. Castelul a fost ridicat în secolul al XV-lea de Ioan de Hunedoara. Cazare hotel în Hunedoara.

Ziua 2: Mic dejun. Plecăm pentru o scurtă vizită la Mănăstirea Prislop, apoi ne îndreptăm către Timișoara unde vom descoperi Catedrala Ortodoxă Mitropolitană (cu hramul Trei Ierarhi, cel mai mare edificiu religios din oraș), Statuia Fecioarei Mariei și a Sfântului Nepomuk, situată în centrul Pieței Libertății (cunoscută neoficial sub numele de Piața Roșie că urmare a pavajului roșu folosit pentru reabilitarea recentă a acesteia), Domul Româno-Catolic sau Catedrala Sfântul Gheorghe este catedrala Episcopiei Româno-Catolice de Timișoara, fiind construit în perioada 1736-1774, Fabrica de Bere Timișoreana (una dintre emblemele orașului și prima fabrică de bere din România, înființată în anul 1718 în sudul cartierului Fabric – vedere exterioară). Cazare Hotel în Timișoara.

Ziua 3: Mic dejun. Ne îndreptăm către Parcul Național Cheile Nerei unde ne oprim la Cascada Bigar (una dintre cele mai frumoase din lume – intersecția drumului Oravița – Bozovici cu Paralela 45). Ne deplasăm prin Defileul Dunării către Orșova. Cazare Hotel în Orșova-Drobeta.

Ziua 4: Mic dejun. Ne vom bucură de o frumoasă Croazieră pe Dunăre în care vom admira Cazanele Dunării, faimosul Cap al lui Decebal, cea mai mare sculptură în piatră din Europa. Ne îndreptăm apoi către stațiunea Băile Herculane una dintre cele mai vechi stațiuni balneare ale lumii, cu o vechime atestată documentar de peste 1850 de ani.Vom efectua o scurtă plimbare în centrul istoric al stațiunii după care vom porni către cel mai mare Parc Mulinologic din Sud – Estul Europei ( Ținutul Morilor de Apă), situat în Depresiunea Almajului. Cazare Hotel în Orșova-Drobeta.


REZERVĂ Excursie de 5 zile – Hunedoara și comorile Banatului


Ziua 5: Mic dejun. Plecare spre București pe traseul Drobeta Turnu Severin – Craiova – Pitești – București. Facem o scurtă oprire la Mănăstirea Strehaia, singură mănăstire din țară cu altarul spre sud, apoi vom face oprire în Craiova la Catedrala Mitropolitană – Mănăstirea Sfântul Mare Mucenic Dimitrie este cel mai vechi edificiu de cult din Craiova. Ne îndreptăm apoi către Biserica Madonă Dudu cunoscută mai ales sub denumirea de Catedrala Maicii Domnului din Craiova, fiind una dintre cele mai mari biserici ortodoxe din Craiova, numeroși creștini calcându-i pragul pentru a se închină la Icoană făcătoare de minuni a Maicii Domnului. Vizităm apoi Muzeul Olteniei – Secțiunea Istorie și Arheologie unde vom descoperi colecții de ilustrează istoria românilor din antichitate până în prezent. Sosire în București în cursul serii.

TARIF: 790 lei/persoana

 • Avans minim la înscriere : 200 lei/pers.
 • Diferența se achita cel târziu cu 15 zile înainte de plecare.
 • Supliment single 250 lei/pers.
 • Copii până la 5 ani cazați cu doi adulți beneficiază de gratuitate la cazare și loc în autocar, fără pat suplimentar, nu beneficiază de mic dejun, achita 40% din preț pachet.
 • Copii cu vârste 5 ani – 12 ani cazați cu doi adulți achita 70% din preț pachet și beneficiază de mic dejun și loc în autocar, se asigura pat suplimentar.
 • Copiii cu vârstă peste 12 ani sau copii însoțiți de un singur adult achita preț întreg.

TARIFUL INCLUDE:

 • 1 noapte de cazare cu mic dejun la pensiune/hotel 3* în zona Hunedoara
 • 1 noapte de cazare cu mic dejun la pensiune/hotel 3* în zona Timișoara
 • 2 nopți de cazare cu mic dejun la pensiune/hotel 3* în zona Drobeta – Clisura Dunării
 • Vizite conform descrierii
 • Transport cu autocar/ microbuz modern, cu climatizare
 • Ghid însoțitor pentru întreaga perioadă

TARIFUL NU INCLUDE

 • Asigurarea storno
 • Taxe și cheltuieli personale
 • Intrările la obiectivele turistice
 • Locuri preferențiale autocar (primele 3 banchete) 100 LEI/pers;
 • Excursiile opționale

REZERVĂ Excursie de 5 zile – Hunedoara și comorile Banatului


 

Facebook Comments
0
20

Leave a Reply