Eilat va avea cel de-al doilea aeroport aproape de oraș

Eilat va avea cel de-al doilea aeroport aproape de oraș


0

Eilat va avea cel de-al doilea aeroport aproape de oraș, care se va inaugura pe data de 22 ianuarie, după cum a anunțat Autoritatea pentru Aeroporturi din Israel. Cu toate acestea este impropriu spus al doilea aeroport, pentru că, primul aeroport este chiar în centrul orașului, destinat pentru curse interne, iar cel pentru cursele internaționale este aeroportul militar, Ovda. 

În prezent, pe cel din urmă aterizează cursele internaționale printre care șio cele românești care duc turiștii la Eilat, stațiunea Israelului la Marea Roșie. 

Al doilea aeroport se va numi Ramon și a fost construit în desertul Negev. Nu se știe care este proveniența numelui aeroportului, deși sunt două posibilități, pe care eu le presupun. Una ar fi că vine de la craterului din mijlocul deșertului Negev, craterul Ramon, unde se află 7 vulcani adormiți.

Cea de-a doua ar ține de unul dintre eroii naționali ai Israelului, primul lor astronaut, Ilan Ramon, care a murit chiar la prima sa misiune, pe 1 februarie 2003, când naveta Columbia s-a dezintegrat la decolare, omorând pe toți cei șapte astronauți. 

Aeroportul Ramon, cel de-al doilea mare aeroport din Israel

Revenind la aeroportul Ramon, încă de acum doi ani, autoritățile ne spuneau că un al doilea mare aeroport în Israel este imperios necesar pentru că primul, cel din mijlocul orașului Eilat, nu este destinat avioanelor mari, iar cel de-al doilea, cel militar, urmează să fie dezafectat. Al doilea aeroport se află chiar la granița cu Egiptul, deși este înconjurat numai de baze militare. 
Aeroportul Ramon va începe activitatea în mod treptat, mai întâi aterizând pe el cursele interne. Iniţial vor debuta cursele interne, iar cursele internaţionale vor începe probabil în luna martie, a declarat purtătorul de cuvânt al Autorităţii pentru Aeroporturi, Liza Dvir.
Un mare avantaj pentru turiști în cazul acestui aeroport, este că acești cor avea costuri mult mai mici de suportat pentru a ajunge în oraș, față de aeroportul militar Ovda, care se afla la 60 de km de Eilat. 
Deși ar fi trebuit să fie dat în folosință mult mai devreme deschiderea pistei a durat mai mult decât era planificat pentru a dubla spaţiul de parcare la 60 de avioane şi a prelungi pista la 3,6 kilometri. În acest mod, aeroportul va putea fi folosit și de avioanele mari.

Israelul speră ca noul aeroport să contribuie la dezvoltarea turismului în Eilat. Un număr de operatori străini au început deja să efectueze curse de iarnă către aeroportul militar Ovda, aflat la 60 de kilometri distanţă de Eilat, pentru europenii care caută o climă mai caldă.

Ce este de vizitat în Eilat

Dacă vreți să vă bucurați de clima extrem de caldă a Mării Roșii în timpul iernii, atunci Eilat este locul în care trebuie să ajungeți. 

Aici puteți vizita Centrul Subacvatic Eilat, Reciful Delfinilor, puteți face o plimbare cu cămilele la una din fermele de cămile din apropierea orașului. De asemenea, puteți vizita deșertul Negev, mai exact, Timna Park și Pilonii lui Solomon sau puteți merge la una din eco-fermele de pe marginea craterului Ramon de care vorbeam mai devreme. 

La fel de bine, vă puteți caza într-un kibbutz pentru a vedea una dintre cele mai interesante comunitați israeliene. Sau dacă nu, Eilat vine cu o sumedenie de feluri de mâncare în multitudinea de restaurante, dar vă recomand să ajungeți neapărat la Pedro, un local cu totul și cu totul aparte. 

Wizz Air este operatorul aerian care are curse spre Eilat, iar dacă vreți să vă cazați ieftin acolo, iată pe harta de mai jos câteva opțiuni:Booking.com

 

 

Facebook Comments
0

2 Comments

Leave a Reply