Eilat, orașul celor un miliard de păsări

Eilat, orașul celor un miliard de păsări


0
20

Eilat ascunde o serie de comori pe care trebuie să le vezi, mai ales dacă mergi în vacanță cu copiii. Printre aceste comori se ascunde și Observatorul de păsări de la marginea orașului pe cerul căruia trec peste un miliard de păsări anual.

Flancat de de munții Israelului precum muntele Regelui Solomon și de munții care apară Iordania de la doar câțiva kilometri, observatorul de păsări a devenit un adevărat sanctuar pentru speciile călătoare.  

Eilat a devenit un punct foarte important pentru cei cărora le plac păsările pentru că acestea, în drumul lor spre țările calde trec pe neapărat prin Eilat.

Peste un milliard de păsări călătoare trec anual prin Israel, iar Eilat este al doilea cel mai mare punct de oprire în lunga lor călătorie. Primul este în Mexic, unde păsăsrile se mută de la nord la sud. În schimb, aici puteți găsi păsăsri rare care s-au adaptat traiului Orientului Mijlociu.

Printre acestea sunt și flamingo, care și-au făcut o adevărată casă din bazinele de desalinizare de lângă Eilat. Părăsile flamingo au o culoare gri când sunt tinere, culoare roz căpătând-o odată cu vârsta. 

Cei care vin aici trebuie să știe că sunt invitați în casa păsărilor, din acest motiv, organizatorii au grijă ca nimeni să nu deranjeze zburătoarele.

Pe un teren de 50 de hectare, ascunși printre stufăriș veți putea urmări câteva zeci sau poate chiar sute de specii de păsări care vin aici să se odihnească în lungul lor drum peste Sahara.

Se spune despre acestea că pentru a trece peste cel mai mare desert din lume, stau câte două sau poate chiar trei săptămâni pentru a se îngrășa și apoi își iau șborul peste marea întindere de nisip fierbinte.

În timpul în care acestea vor traversa deșertul nu vor mai mânca nimic, iar unele dintre ele nu supraviețuiesc. Din acest motiv, își dublează greutatea, pentru a avea de unde să consume pe durata de traversare.

Când vor ajunge la destinație vor fi extrem de obosite și își vor petrece iarna acolo, ca apoi să reia din nou drumul lor către nord. În Eilat, au fost înregistrate peste 450 de specii de păsări din cele 500 care traversează teritoriul spre Africa.

Facebook Comments
0
20

Leave a Reply