Eilat, Israel, tărâmul distracției la doar 3 ore de România

Eilat, Israel, tărâmul distracției la doar 3 ore de România


38

Am venit cu inima strânsă în Eilat , având preconcepția că doar Ierusalim are ceva de spus în turism, dar am dat peste tărâmul distracției din Israel. Este un oraș mic, cu doar 60.000 de locuitori, la granița cu Iordania, Egipt și Arabia Saudită. Este reprezentantul Israelului la răscrucea acestor 4 state.

Am ajuns aici cu o cursă Wizz Air și un bilet ce pornește de la 69 de lei. Aterizarea se face pe aeroportul Ovda, care este unul militar, iar pentru a ajunge in Eilat parcurgeți un drum de 40-45 de minute printr-un deșert care are foarte multe lucruri interesante de arătat.

Acum vă voi vorbi pe scurt despre fiecare lucru minunat pe care-l puteți face în Eilat și în împrejurimi, urmând ca în materialele viitoare să vă povestesc în detaliu, cu fotografii și clipuri despre toate.

Ce se poate face în Eilat, Israel, tărâmul distracției

Cursele wizz Air au fost aranjate în așa fel încât să aveți un weekend prelungit și plin de relaxare, de miercuri pana duminică, sau de luni până joi.

Cazare puteți găsi și de la 60-80 de shekeli, dacă nu sunteți prea pretențioși, până la 400-500 de shekeli. Apropo, 1 shekel are cam aceeași valoare ca 1 leu.

Pentru început viața de noapte aici este una de care vă puteți bucura, atît în timppul săptămânii, dar mai ales în weekend când la ei este Sabat-ul.

Dacă vorbim de zi, se poate face plajă pentru că aici temperaturile în această perioadă sunt de 26-28 de grade, noi chiar reușind să ne bucurăm de câteva ore de plajă și ceva înot cu delfinii la Dolphin Reef.

Dacă aveți copii, va trebui să-i duceți neapărat la Underwater Observatory Marine Park pentru a vedea toate frumoasele viețuitoare marine din regiune.

La fel, puteți merge la ferma de cămile (Nahal Sholo Camel Ranch) pentru a face o plimbare cu cămilele și pentru a vedea cum trăiesc beduinii în deșert. Exteriențele sunt foarte interesante, iar oamenii de aici, extrem de ospitalieri.

În cazul în care vreți să le explicați copiilor unde pleacă păsările călătoare toamna, Eilat este cel mai bun loc din lume pentru acest lucru și asta pentru că, toate păsările care pleacă în Africa, trec neapărat pe aici. Locul pentru a vedea păsările călătoare cum poposesc în zonă sau chiar păsări care nu se găsesc decât în locuri exotice, cum sunt flamingo, le puteți găsi în rezervația pentru păsări din Eilat.

Ferme în jurul Eilat, Israel

După cum am menționat mai sus,există în deșertul Israelului ferme de cămile, dar la fel de bine sunt și ferme de legume care au produse absolut de exceție, sau ferme în care puteți culege sau vedea cum se cultivă pomelo și curmale. De asemenea sunt printre acestea și crame unde veți fi întâmpinați cu vinurile israelienilor, dar și cu unul dintre cele mai bune vinuri pe care le-am bput aici, Vinul Deșertului.

Și dacă tot sunteți aici, este neapărat necesar să vedeți Timna Park, un loc parcă rupt de orice realitate. Aici găsiți locul în care oamenii au descoperit pentru prima oară cuprul și veți avea ocazia să vedeți cum și în ce fel de mină săpau după acesta. Tot aici veți vedea și felul în care natura s-a jucat cu muntele și deșertul făcând din acestea niște adevărate sculpturi demne de invidiat.

Veți vedea Ciuperca de Piatra, Pilonii Regelui Solomon, niște formațiuni muntoase înalte de 80 de metri și multe altele.

Iar la doar câteva zeci de kilometri veți găsi Ramon Crater, un loc care privit la apusul soarelui pare că este un peisaj selenar, așa cum numai celor care au pășit pe Lună le-a fost dat să vadă.

Nu în ultimul rând, va trebui să ajungeți să stați într-un Kibbutz, este ceva unic în lume, pe care numai în Israel în veți găsi. Eu recomand Kibbutz Elifaz, care e la numai 40 de km de Eilat. Este o comunitate foarte frumoasă care cultivă pomelo, cumnale, cresc vite și se susuțin și întrețin singuri.

Dar mai mult de atât sunt niște oameni deosebiți, extrem de ospitalieri care vor împărți totul cu voi. 

Acestea sunt doar câteva dintre cele mai interesante lucruri pe care le veți descoperi în zona Eilat.

Facebook Comments
38

2 Comments
  1. Buna! Am o intrebare: unde trebuie sa caut pentru a găsi bilete de avion atât de ieftine? Noi suntem 4 persoane, 2 adulti, 1 copil de 11 ani și încă unul de 1 și 2 luni și încerc sa găsesc niște oferte rezonabile la biletele de avion, dar nu reușesc sa găsesc nimic sub 1000 și ceva de euro pentru toți 4. Caut oferte pentru Eilat, Malta, Dubai. Perioada care ne-ar interesa ar fi începutul lunii Februarie 2019 sau începutul lunii Ianuarie 2019. Mulțumesc mult anticipat pentru ajutor!

    • Buna! Pentru astfel de oferte cauta pe Wizz Air. Ei sunt cei cu cele mai ieftine bilete de avion. Iar pentru cazare, daca vreti mai ieftina, intrati la noi pe prima pagina si cautati cu ajutorul booking.com. Daca vreti sa va fie mai usor si pentru bilete de avion tot pe prima pagina la noi, gasiti motorul de cautare al celor de la Momondo.ro intrati acolo si cautati bilete de avion si vs vor da cele mai ieftine optiuni. Va multumim!

Leave a Reply