Dubai și contracultura sa înfloritoare și vibrantă

Dubai și contracultura sa înfloritoare și vibrantă


0
20

Deși percepția Dubaiului ar putea evoca imaginile unui oraș sclipitor și futurist, trebuie doar să vezi dincolo de aparență pentru a descoperi contracultura sa înfloritoare și vibrantă.

De la cafenelele excentrice și punctele cu alimente organice, până la galeriile ascunse și librăriile anticariat, aici este ghidul nostru alternativ al orașului: Dubai – pe drumul bătătorit.

MĂNÂNCĂ

  1. Comptoir 102

Această combinație de cafenea relaxantă și magazin de design are un meniu organic plin de opțiuni crude, vegane, fără gluten, fără zahăr și fără lapte, care se schimbă zilnic în funcție de recolta fructelor și legumelor provenite din surse locale. De asemenea, cafeneaua ascunde numeroase nestemate – alege piese unice de modă boemă, bijuterii și obiecte de interior, în timp ce te bucuri de masă.

Pentru mai multe informații, vizitează comptoir102.com

 Wild and the Moon

Cu o convingere fermă că toată mâncarea trebuie să fie nu doar bună pentru tine și pentru planetă, ci și delicioasă mai presus de toate, acest restaurant din Al Quoz servește 100% alimente și sucuri organice pentru a se asigura că puterea lor nutritivă rămâne intactă. Sucurile lor presate la rece sunt pe bază de plante, fără gluten și nepasteurizate, iar opțiunile alimentare nu au ingrediente prelucrate, aditivi, substanțe chimice, OMG-uri, gluten, lactate sau zahăr rafinat.

Pentru mai multe informații, vizitează http://www.wildandthemoon.com

 The Backyard, hotelul Steigenberger

Cea mai nouă terasă din grădina urbană a Dubaiului oferă trei lucruri care să răspundă orășenilor moderni – o vedere spectaculoasă asupra canalului Dubai, arta graffitti a lui Ramy Elzaghawy și un food truck inspirat din Asia Sud-Estică, cu un meniu à la carte ce cuprinde opțiuni vegetariene gustoase. Spațiul este, de asemenea, perfect pentru grupurile care se pot bucura de ecranizarea unui film în timp ce se tolănesc pe fotolii puf, participă la spectacole live și se simt degajați în timpul nopților cu DJ și karaoke.

Pentru mai multe informații, vizitează www.steigenberger.com/en/hotels/all-hotels/dubai/dubai/steigenberger-hotel-business-bay/restaurants-bars

 Zaroob

Zaroob este un restaurant obișnuit care surprinde aroma culinară stradală a Levantului (tradus ca “alee îngustă“) și care oferă o versiune urbană modernă a preparatelor clasice arăbești preferate, precum Shawarmas și Man’oushe. Luminile neon de culoare verde și roz te vor ajuta să reperezi restaurantul. Asigură-te că ești atent la decorul kitsch, la bucătăria deschisă și la stațiile de gătit pe loc în timp ce savurezi un platou Mezze delicios!

Pentru mai multe informații, vizitează www.zaroob.com

CAFEA

  1. Stomping Grounds

De ce să plătești pentru boabe obișnuite când îți poți lua o doză de cafea de specialitate? Îndreaptă-te spre Stomping Grounds, un paradis al iubitorilor de cafea din Jumeirah, cu un meniu ce cuprinde o varietate de cafele, chiar și pentru cea mai pretențioasă paletă. Toate amestecurile de cafea sunt preparate cu boabe – prăjite în casă – cu o precizie aproape științifică de către barmanii calificați, pentru a prepara cafeaua potrivită gusturilor fiecărui client.

Pentru mai multe informații, vizitează www.stompinggrounds.ae

  1. Compania Raw Coffee

Cei care doresc să învețe secretele artizanale ale fabricării cafelei direct de la experți, se pot înscrie la una dintre sesiunile de formare diferite de la Compania Raw Coffee, o prăjitorie de cafea din Al Quoz. Pe lângă camera de prăjire care dispune de un aparat de prăjire a cafelei, cu capacitatea de 18 kg, magazinul este utilat cu un bar pentru espresso, unul pentru cafea, saci de cafea și Wi-Fi.

Pentru mai multe informații, vizitează rawcoffeecompany.com

EXPERIMENTEAZĂ

  1. The Jam Jar

Iubitorii de artă se unesc și se îndreaptă către jamjar, un spațiu artistic comunitar care promovează artiștii, în timp ce susține dezvoltarea scenei artistice a Dubaiului. Găzduind în mod regulat o diversitate de evenimente artistice, inclusiv artă vizuală, film, muzică, teatru și multe altele, studioul oferă, de asemenea, și primul atelier public de pictură DIY din regiune, unde tot ce trebuie să faci este să îți lași creativitatea să se desfășoare pe măsură ce-ți așterni capodopera pe pânză.

Pentru mai multe informații, vizitează www.thejamjardubai.com

 Dubai Design District

Dubai Design District, sau d3, a fost inaugurat în 2014 pentru a înviora industria designului din Dubai, precum și din Orientul Mijlociu.Alături de găzduirea evenimentelor emblematice precum Fashion Forward, acest spațiu creativ este căminul unei serii de galerii pop-up, expoziții și evenimente de modă, ca să nu mai vorbim de o serie de cafenele și restaurante grozave.

Pentru mai multe informații, vizitează www.dubaidesigndistrict.com

  1. Cartierul istoric Al Fahidi

Descoperă frumusețea vechiului Dubai, pe măsură ce te plimbi pe aleile înguste, căile și piețele publice din vecinătatea istorică Al Fahidi. Asigură-te că vizitezi piețele tradiționale (suk) din apropiere, vechiul turn de vânt (Barajeel), casele și centrele culturale, precum și evenimentele de sezon, cum ar fi Sikka Art Fair. Nu uita să te oprești la una dintre cafenelele de curte ale zonei și să încerci o plimbare pe bărcile tradiționale Abra pentru numai 1 AED.

  1. Ripe Market

Bucură-te de un sentiment real de comunitate în Dubai atunci când vizitezi Ripe Market, disponibil în mai multe locații din oraș. Vei găsi produse și sucuri organice, precum și bijuterii și articole de modă de vânzare, dar, totodată, poți să te alături atelierelor de fitness sau îți poți urmări micuții chicotind de încântare în timpul vizitei la grădina zoologică.

Pentru mai multe informații, vizitează www.ripeme.com

RELAXEAZĂ-TE

  1. Hotelul XVA Art

Ascuns în inima vecinătății istorice Al Fahidi, hotelul XVA Art este o proprietate elegantă și liniștită de tip boutique, inspirată de cultura și energia locului său plin de viață. Oferind o experiență autentică a vieții arabe, hotelul are 13 camere proiectate de renumiți designeri și artiști din regiune, printre care și Zayan Ghandour, Numa, Nada Debs și Karim Rashid. Ocupând clădirea renovată a unui turn de vânt tradițional și bucurându-se de o arhitectură originală, precum și de trei curți deschise și propria sa galerie de artă, acest hotel este un spațiu excepțional pentru relaxare.

Pentru mai multe informații, vizitează www.xvahotel.com

 Hotelurile Rove

Proiectate ca paradis cultural ingenios și cosmopolit, hotelurile Rove îmbină atmosfera artistică și ospitalitatea de calitate. Fiecare dintre cele patru Roves emană o atmosferă liniștită, cu spații extinse și atingeri industriale, ideale pentru „hoinarul” milenar modern care dorește să guste din viața din Dubai. Fiind amplasate convenabil în Dubai, hotelurile Rove își încurajează oaspeții să se relaxeze și să exploreze orașul.

Pentru mai multe informații, vizitează www.rovehotels.com

CUMPĂRĂ

  1. The Odd Piece, Bulevardul Alserkal

Fie că ești în căutarea unei piese de mobilier vintage sau moderne, cu siguranță vei găsi o creație unică la The Odd Piece. Ai posibilitatea să alegi dintr-o varietate de piese alese cu grijă de la suk-uri, târguri, anticariate și expoziții din Franța, Italia, Turcia, Maroc și Africa de Sud.

Pentru mai multe informații, vizitează the-oddpiece.com

 The Collective

Situat în Al Quoz, The Collective este o destinație inegalabilă pentru o experiență unică de cumpărături. Aducând împreună meșteșugari, artizani și lideri de opinie din Emiratele Arabe Unite, acest spațiu neconvențional este căminul grozavelor concepte actuale și viitoare, designerilor și magazinelor, inclusiv al bicicletelor vintage, pielii de modă veche prelucrată manual și al covoarelor țesute.

Pentru mai multe informații, vizitează www.facebook.com/Thecollectivebyripe

  1. House of Prose

House of Prose, o instituție cu o vechime de aproape două decenii, cuprinde o selecție vastă de cărți clasificate convenabil în funcție de subiect și de autor. Cărțile sunt disponibile pentru un preț mediu de doar 20 de AED, dar poți lua câteva la numai 5 AED din coșul de „chilipiruri”.

Pentru mai multe informații, vizitează www.facebook.com/houseofprose

Facebook Comments
0
20

Leave a Reply