Drumul spre Predeal, testează-ți nervii cu CFR!

Drumul spre Predeal, testează-ți nervii cu CFR!


0

Drumul spre Predeal mi-a adus aminte de călătoriile cu trenul pe care le făceam din Negru Vodă la Craiova. Trenul era tot timpul aglomerat, iar în compartimentele de 8 persoane stăteai genunchi în genunchi, intimitatea fiind un lux pe care doar controlorii şi-l permiteau în compartimentul lor.

Acum, vagoanele sunt o cantină ambulantă unde mirosurile de şhaorma, McDonalds, covrigi aburinzi dau un miros de ciorbă de pui slinoasă cum nu mai găseşti decât vara la mare la selectele restaurante “împinge tava”.

Nu ştiu dacă este lene sau pur şi simplu prostie, dar călătorii români nu au simpla noţiune a deschiderii uşii de vagon prin apăsarea butonului. Trag, împing,  se screm şi apoi se miră de ce vine uşa înapoi spre ei şi le prinde gâtul. Oricât de select ar fi trenul nu vor lipsi niciodată bagajele agabaritice ale vreunei babe care trebuie să ducă la noră juma de porc plus alte d’ale gurii să nu-i moară copilaşul de foame,  sau acelaşi enorm geamantan care le face pe cele de armata să pară poşete Louis Vuitton al vreunei studente de anul 1 care simte că tot nu şi a luat cu ea toată camera din Grozăveşti pentru două zile de weekend.

Drumul spre Predeal, o aventură toxică

Și cum românul are un simț excepțional al respectului față de lege, fumatul în tren pe micul hol este doar o chestiune de bun simț, așa că, involuntar de câte ori se dechide ușa pentru a ajunge la toaletă pâcla de fum intră și în vagon. Regula nescrisă a trenului este că ala care stă la geam deține și poate, prin propriile puteri să o acapareze pe toată. De asemenea, niciodată nu se respectă locurile de călătorie! 

Trecând peste toate aceste mici neajunsuri care nu au durat decât două ore, cât a durat călătoria de la București la Predeal, am ajuns. Și nimic nu este mai dezolant decât o gară plină de gheață pe jos, cu scări pe care trebuie să calci cu atenție pentru a fi sigur că nu calci în gol și un tunel în care igrasia domnește și gândacii ar colcăi dacă nu ar fi așa de frig. 

Dar cum totul are un final fericit am ajuns la Hotel Bulevard, care pentru un hotel de 3 stele are foarte multe de oferit. Liniștit pot spune că este peste altele de 4 stele în care am stat prin Atena sau Malta. 

Facebook Comments
0

Leave a Reply