Drumul spre litoral, mult mai scurt, din 2017

Drumul spre litoral, mult mai scurt, din 2017


0

Începând din aprilie 2017, drumul spre litoralul românesc va fi mult mai scurt pentru cei din regiune, inclusiv Ungaria, la fel cum Oradea şi Băile Felix nu vor mai fi la 14 ore distanţă pentru cei care îşi doresc să ne viziteze.

Numărul turiştilor pe litoralul românesc ar putea creşte cu până la 40% anul viitor în condiţiile în care românii vor putea cumpăra oferte de turism intern cu avionul în urma unui parteneriat prin care operatorul aerian Blue Air va deschide o bază operaţională pe Aeroportul Mihail Kogălniceanu din Constanţa

„Începând din toamna 2015 am reluat negocierile cu compania TAROM şi am atras alături de noi şi asociaţiile de promovare şi dezvoltare a turismului Oradea-Băile Felix, Timiş şi Bucovina împreună cu Consiliile Judeţene şi aeroporturile pe care le reprezintă, dar şi Asociaţia Aeroporturilor din România. Din păcate, negocierile cu compania Tarom au eşuat repetat, dar mă bucură mult că proiectul nostru se finalizează cu succes, tot cu o companie românească. Mulţumim Blue Air pentru atitudinea de partener de încredere pentru promovarea destinaţiilor turistice româneşti, alături de membrii FAPT. Obiectivul pe care ni l-am asumat la Federaţie este atins azi, când anunţăm că vom reuşi să conectăm destinaţiile româneşti între ele, pentru a creşte circulaţia turistică între litoral, Delta Dunării, Moldova, Crişana şi Banat. Pentru litoral, este cea mai bună veste din ultimii 20 ani, iar pentru turismul românesc şi România înregistrăm astăzi un succes major”, a declarat  Corina Martin, Preşedinte FAPT. şi A.L.D.D.

Drumul spre litoral se scurtează

Potrivit lui Călin Dobra, preşedinte Asociaţia pentru Promovarea si Dezvoltarea Turismului, Timişul şi timişenii sunt cu multe ore mai aproape de litoralul românesc şi că, din primăvara lui 2017, compania Blue Air va contribui la dezvoltarea turismului românesc prin curse directe Timişoara – litoral/Delta Dunării.

„Ne bucurăm, de asemenea, că Timişul devine astfel o destinaţie turistică directă pentru românii din sud-estul ţării şi nu numai. Iar acest fapt se datorează unui efort comun al membrilor FAPT, un efort coordonat de Asociaţia Litoral Delta-Dunării şi de Aeroportul Internaţional „Mihail Kogălniceanu” Constanţa, un efort la care Asociaţia pentru Promovarea şi Dezvoltarea Turismului în judeţul Timiş se bucură să fie parte”, a mai afirmat acesta. 

 

Facebook Comments
0