Dracula, vinul și tratamentele pentru reumatism, soluția pentru turism

Dracula, vinul și tratamentele pentru reumatism, soluția pentru turism


0
20

România nu mai atrage turiștii străini decât prin circuitele Dracula, cele vitivinicole, city break-uri și sejururi în stațiunile balneoclimaterice, spun experții în turism.

Faptul că avem o țară rurală contează foarte mult pentru că pe locul patru în preferințele turiștilor se numără „România rurală”.

Dracula, vinul și tratamentele pentru reumatism

Circuitele Dracula sunt destinate americanilor și britanicilor și merg pe traseul București-Snagov Bran-Sighișoara, pasul Tihuța. Din când în când mai intră în circuit și Cetatea Poenari. Toate acestea au legături strânse cu Vlad Țepeș și Dracula”, a declarat pentru Libertatea, Traian Bădulescu, consultant în turism.

Dracula, vinul și tratamentele pentru reumatism

Unii turiști vin special pentru circuite vitivinicole, dar aceștia nu sunt prea mulți. „Cele mai bune circuite sunt cele din Muntenia spre Focșani, aici vorbim de zona Valea Călugărească, Dealu Mare pentru că sunt foarte multe crame de top. Cele mai căutate sunt Halewood, Lacerta, Budureasca. Foarte mulți fac circuit de o jumătate de zi cu degustări”, a mai spus Bădulescu. Cei care reușesc să ajungă în vestul țării se vor bucura de Recaș și Miniș, iar la nord-est avem binecunoscutele Cotnari și Huși. Și mai nou sunt și circuite combinate România – Moldova”, a mai spus consultantul.

Potrivit lui, Bucovina este o destinație de top pentru turiști, pentru că acolo sunt și multe festivaluri. Bucovina cu Maramureș și cu Neamț reprezintă cea mai autentică regiune a României de aceea este atât de apreciată. În plus acolo sunt sute de pensiuni. În Neamț este și vestitul Han al Ancuței.

Dracula, vinul și tratamentele pentru reumatism

„Sejururile la pensiunile rurale (zonele cu tradiţii, gen Maramureş, Bucovina, Mărginimea Sibiului, Neamţ, Munţii Apuseni, dar şi Bran-Moieciu) sunt la foarte mare căutare”, a declarat Traian Bădulescu, consultant în turism. Pe lângă aceștia, mai există o categorie de turiști care vin pentru evenimente şi congrese (MICE) sau pentru festivaluri gen Untold, George Enescu, Electric Castle etc. „Ei nu vin pentru destinaţia România, însă o parte din aceştia aleg tururi de 1-3 zile, de vizitare a unor regiuni din România”, a mai spus Bădulescu.

Dracula, vinul și tratamentele pentru reumatism

Cine preferă Bucureștiul

Potrivit lui Dan Anghelescu, director general La Piovra Turista, cei mai mulți turiști interesați de București sunt europenii din orașele care au curse directe, de preferat low cost, dar promovarea prin internet ne-a adus și australieni, canadieni, americani. În general sunt turiști care nu au nevoie de vize pentru România.

„Anul trecut am adus câteva sute de turişti, care au stat în Bucureşti în medie 2 nopţi. Din păcate trendul este descendent pentru Bucureşti, deoarece turiştii în această perioada preferă vacanţele în staţiunile de pe litoral, iar oraşele rămân în continuare solicitate pentru minivacanță, în special pentru city break”, a declarat șeful La Piovra Turista.

Creşterea numărului de evenimente publice locale (concerte, spectacole stradale, expoziţii etc.) şi construcţia urgentă a unei săli polivalente în Bucureşti va putea majora numărul de turişti şi vom putea câştigă turişti din zona de cultură nu numai de divertisment.

Dracula, vinul și tratamentele pentru reumatism

Israelienii, atrași de balneo

Meidan Butnaru, director comercial Meshek Wings, spune că Sibiul poate reprezenta un atu pentru turiştii din Israel. Aceştia vor fi atraşi de apele termale din zonă şi de rezervaţiile naturale precum Bâlea. Pe de altă parte, Sibiul este cosmopolit, cu multe atracţii în oraş dar şi în împrejurimi. „Oraşul vechi restaurat, atmosfera de noapte a centrului vechi, ospitalitatea localnicilor, toate acestea atrag turiştii noştri. În plus, adăugăm mereu ceva nou în programele noastre. Altfel nu putem menţine volumul şi creșterea traficului, deoarece turistul israelian caută ceva nou mereu. Pentru 2016, estimez că vom aduce în Sibiu minim 3.800 de turişti israelieni”, subliniază Meidan Butnaru.

Dracula, vinul și tratamentele pentru reumatism

Orient Express-ul și Dunărea

Pe de altă parte, Ciprian Popescu, director general Danubius Travel, spune că anul trecut, a adus circa 100.000 de turişti străini din SUA, Germania, Marea Britanie şi Israel. Programele oferite sunt: circuite, city break-uri şi programe la sol pentru turiştii care vin pe croazierele dunărene. Pentru acest an, estimează o creştere de 10%.

„Turiștii aduși de Invitation Romania, preferă circuitele culturale tematice ale României, dar sunt şi nişe precum raliurile Liege – Bucureşti – Sofia, trenul Orient Expres și alte astfel de atracții”, a declarat pentru Libertatea, Gheorghe Fodoreanu, preşedinte Invitation Romania.

Dracula, vinul și tratamentele pentru reumatism

Litoralul atrage și el

Dintre cei aproximativ 10.000 de turişti străini pe care Paradis Vacanțe de Vis i-a adus pe litoralul nostru, majoritatea lor provin din Israel, urmat de Republica Moldova, Marea Britanie, Germania şi Italia, potrivit lui Aurelian Marin, director general Paradis Vacanţe de vis.

Trendul s-a schimbat

Dacă până acum câţiva ani, România era, în general, vizitată de grupuri mari cu programe gen circuit şi cu toate serviciile (transport, hoteluri, vizite) rezervate în avans, lucrurile au evoluat şi în acest domeniu. „Odată cu revoluţia informaţională şi deschiderea oferită de internet, dar şi datorită dezvoltării infrastructurii de transport rutier sau aerian (tot mai multe companii aeriene care zboară către şi dinspre România), străinii preferă să călătorească în mod independent contractând servicii turistice locale în funcţie de preferinţe şi necesităţi”, ne-a declarat Dan Penciu, director general Travel Maker.

Dracula, vinul și tratamentele pentru reumatism

Pe acest segment, cei mai mulţi turişti străini provin din ţări europene precum Marea Britanie, Spania, Italia, dar sunt şi foarte mulţi turişti din Statele Unite, Canada, Australia sau chiar din Hong Kong , Japonia sau America de Sud.

Dracula, vinul și tratamentele pentru reumatism

Facebook Comments
0
20

Leave a Reply